Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Premium / exclusief voor Premium-leden

IEX Expert

Hieronder ziet u alle IEX Magazines met een eigen downloadlink. Zoekt u een artikel over uw favoriete aandeel? Druk dan op CTRL+F of CMD+F en typ de eerste letters van het aandeel. U ziet dan in welke edities van het IEX Magazine uw aandeel is besproken.

De meest recente edities
 1. 17 maart 2023

  Van 3M tot Coca-Cola; de beste dividendaandelen in de VS en in Europa. De nieuwe topman van Shell, Wael Sawan, maakt zich druk over de volgens hem veel te lage waardering van het aandeel. Maar het gat met Amerikaanse oliebedrijven is bijna niet te repareren. Warren Buffett is geen fan van tech. Toch zitten er wel wat hightechnamen in de portefeuille van Berkshire Hathaway. Zoals het zeer winstgevende Verisign. Laadpalenspecialist Alfen profiteert van een gunstige markt, maar is niet de enige. In de VS is Chargepoint de grootste speler, met een marktaandeel van 70%. Welk bedrijf heeft de beste papieren? De hype rond klimaataandelen lijkt achter ons. Of bieden Tesla, Alfen en Nordex binnenkort weer nieuwe kansen? De groene ETF heeft het technisch in elk geval lastig. Analyses van Flatex, Deutsche Post, D’Ieteren, THK, Ageas, Prosus, CTP en Kendrion.

  Download

 2. 10 maart 2023

  DE AEX is 40 jaar. 40 jaar AEX in woord en beeld, met een grote grafiek van de hoogte- en dieptepunten, de sectorverdeling van de index toen en nu, het beste en slechtste aandeel in 40 jaar en een column van IEX’er Arend Jan Kamp. Plus; moet Warren Buffett zijn beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway straks opsplitsen? De favoriete indicatoren van beursexperts. Waar moet u naar kijken om de markt te duiden? Alhold Delhaize versus Carrefour: De inkoopkosten van supermarkten rijzen de pan uit. Afhankelijk van de prijsstrategie zien we dat terug in hun marges, maar kosten besparen kunnen Ahold Delhaize en Carrefour beide als de beste. En dankzij de nieuwe opwerkfabriek voor lithiumhydroxide van Advanced Metallurgical Group kan het concern hogere marges maken. En afnemers zijn zo goed als gegarandeerd. Welke bedrijven zijn nog meer actief in de lithiumsector? Analyses van ASMI, Stellantis, SBMO, Galapagos, Kinepolis, PostNL en Endesa.

  Download

 3. 3 maart 2023

  Volgens Warren Buffett ligt de toekomst van elektrisch rijden in China, met BYD. Afkoelende woningmarkt, stikstofcrisis, energietransitie, krappe arbeidsmarkt. CEO Ton Hillen legt uit hoe bouwer Heijmans met deze uitdagingen omgaat. En Amazon versus Alibaba; verslaat de leerling nu de meester? Een driepoot Ahold Delhaize met opties voor meer rendement. Amerika is voor aandelenbeleggers meestal aantrekkelijker dan Europa. Maar de vooruitzichten voor Europa verbeteren, mede doordat een recessie uitblijft. Analyses van Besi, Wolters Kluwer, Aedifica, ASR, DSM, Air France-KLM, Vastned, Adyen en B&S Group.

  Download

 4. 24 februari

  General Mills, Kellogg’s, Kraft Heinz en Mondelez; welke voedingsgigant is de beste belegging? En Pfizer en Bristol-Myers zijn geen groeibriljantjes, maar een bedrijf hoeft niet hard te groeien om een aantrekkelijke belegging te zijn. Wat doet een aandeel als Snowflake in de portefeuille van Berkshire Hathaway? We bespreken de technische plaatjes van twee autobouwers, een autodealer en een ETF. Plus: Fossiele energie-aandelen hebben het vorig jaar fantastisch gedaan. Toch verwacht Siegfried Kok, senior portfolio manager van OBAM, dat de duurzame energiesector het stokje zal overnemen. En de Belastingaangifte 2022: zeven tips op een rij om bij uw aangifte geld te besparen. Analyses van NN Group, Alfen, Ahold, SIF, Randstad, OCI, Euronext, Disney en Aperam.

  Download

 5. 17 februari 2023

  Wat kopen topbeleggers? Een kijkje in de portefeuille van buitenlandse en twee Nederlandse beleggers. Unilever versus Nestlé: Nestlé is de meest winstgevende van de twee, maar Unilever biedt op termijn veel koerspotentieel. Coca-Cola is een van de fundamenten onder het beleggingssucces van Warren Buffett. Maar is het op het huidige niveau nog aantrekkelijk? Grondstofverwerkers gaan weer goed presteren. We bespreken de technische plaatjes van drie metaalbedrijven en van een basismaterialen-ETF. Analyses van Adyen, ABN Amro, AkzoNobel, Aegon, Alphabet, Qualcomm, Bristol-Meyers, Deutsche Post-DHL en SBM Offshore.

  Download

 6. 10 februari 2023

  Duurzaam is goed, maar duurzame aandelen zijn dat niet altijd. Ook onder de belangrijkste Europese producenten van windturbines is het lastig de beste eruit te pikken. Een lijstje plussen en minnen van windmolenbouwers. Wat Moody’s Corporation uit New York een typisch Buffett-aandeel maakt, zijn de sterke marktpositie en het feit dat de activiteiten weinig kapitaalintensief zijn. En zowel BAM als Heijmans heeft het risicoprofiel flink verbeterd, maar beleggers zijn niet geheel gevrijwaard van eventuele tegenslagen. Plus; de knelpunten in het Europese elektriciteitsnetwerk zitten de noodzakelijke energietransitie in de weg. Welke bedrijven bieden een oplossing? Het sentiment op aandelenbeurzen wereldwijd verbetert steeds verder. De technische plaatjes van vier grote indices. Analyses van ING, Aalberts, Pfizer, HAL, KPN, Nokia, Philips, Signify en WDP.

  Download

 7. 3 februari 2023

  ASML en TSMC bedienen dezelfde eindmarkt en TSMC is ook nog de grootste klant van ASML. De correlatie zou dus hoog moeten zijn. Toch zijn de koersverschillen groter dan ooit. Waarom is dat? En zijn bitcoin en andere cryptovaluta meer dan digitale luchtkastelen? Na een serie cryptoschandalen is die vraag prangender dan ooit. Plus; met de juiste optiestrategie, bijvoorbeeld een butterfly spread, valt het rendement van Heineken wat op te voeren. Woninginrichters deden goede zaken in coronatijd. Van Ikea tot Studio Jan des Bouvrie; klanten wilden er thuis netjes bijzitten. Warren Buffett belegt ook in deze branche – in het hogere segment. TA gaat over vier chipaandelen die technische verbeteringen laten zien. En analyses van Tesla, Microsoft, Brunel, JDE Peet's, Deutsche Telekom, Aperam, Sofina, Netflix en ING.

  Download

 8. 27 januari 2023

  Het cijferseizoen is geopend. Wat zijn de verwachtingen voor het dividend, de marges en de outlook? Plus: Door het restrictieve beleid van de centrale banken kunnen grote zakenbanken hun riskante leningen niet meer slijten. We vergelijken HAL met Sofina, De energiesector boekte in 2022 recordwinsten dankzij de piek in olie- en gasprijzen. Warren Buffett kocht stevig bij in Chevron en Occidental Petroleum. Technische analyse van sector-ETF’s met potentie. En Volkswagen, de marktleider in Europa, verwacht dat in 2030 elke tweede auto die van de band rolt elektrisch is. Dit is goed nieuws voor de toch al krappe nikkelmarkt. Analyses van ASMI, JET, TKH, Van Lanschot, Nedap, Euronext, BlackRock, Mithra en Fastned.

  Download

 9. 20 januari 2023

  ABN Amro of ING? Welke bank is het meest weerbaar? Analist Martin Crum vergelijkt deze twee financials. Alfen CEO Marco Roeleveld aan het woord over hun ambities voor de energietransitie.Het gebruik van creditcards is flink toegenomen sinds de opkomst van online winkelen. Warren Buffett zet stevig in op creditcardmaatschappijen. ArcelorMittal is niet het aantrekkelijkste aandeel in de AEX. Maar met deze optieconstructie kan toch positief rendement worden geboekt: de ratiospread. Analyses van Prosus, Bayer, Euronav, Ebusco, ABN Amro, ING, Alibaba, Ageas, OCi en Galapagos.

  Download

 10. 30 december 2022

  Vooruit kijken naar 2023: tips van de Technische en de Beleggersdesk, en een blik op de grondstoffenmarkt. In de vergelijking van KPN en Deutsche Telekom gaat het om dividend en waardering, en Beleggen met Buffett gaat over Bank of America. Analyses van Apple, Philips, PostNL, Colruyt, B&S, Booking.com, Fugro en Mithra, en een nieuwjaarspuzzzel met mooie prijzen!

  Download

 11. 16 december 2022

  Welke aandelen zijn recessiebestendig? Vooral die van de super-de-luxe merken. Denk aan Hermes, LVMH, Kering en Prada. Een interview met Chris Figee, CFO van KPN over de glasvezel- en de overnamemarkt. Kijken in de kerstvakantie; welke financiële documentaires of series zijn interessant om te bingen? AMD wordt vergeleken met Nvidia. Welk bedrijf heeft een streepje voor bij ons? Technische analyse gaat over Big Tech en de macro-update staat in het teken van koper. Goldman Sachs noemt het ‘de nieuwe olie.’ Analyses van JDE Peet’s, Palantir, WDP, Sanofi, Netflix, Just Eat Takeaway, Exor, Heineken en FlatexDeGiro.

  Download

 12. 2 december 2022

  Een interview met Alexander van der Lof van TKH over de crisisbestendigheid van de onderneming, beleggen in treinen met Warren Buffett en ASR versus NN Group; welk aandeel is onze favoriet. Plus; de markt als mens, de technische plaatjes van vier grote oliebedrijven en de cryptowereld houdt zijn adem in: wie worden er nog meer meegesleept in de val van broker FTX? Analyses van Wereldhave, Gilead, HAL, PostNL, ABN Amro, Deutsche Telekom, Vonovia, Accsys.

  Download

 13. 18 november 2022

  Deze week is het magazine vernieuwd! In de splinternieuwe IEX Expert gaat het over welk groot Amerikaans technologiebedrijf - samen MAMAA (Meta, Alphabet, Microsoft, Amazon en Apple) - het lievelingetje van beleggers is. Plus; twee kanten op met opties op Just Eat Takeaway, een profiel van Berkshire Hathaway van Warren Buffett, een vergelijking tussen Shell en TotalEnergies en analyses van ASML, SBM Offshore, ArcelorMittal, Ontex, Kendrion, AMD, GBL, Deutsche Post, Corbion en Just Eat Takeaway.

  Download

 14. 4 november 2022

  De energiemarkt is op drift. Energie-expert Jilles van den Beukel legt uit wat dit betekent voor beleggers. Plus; drie scenario's voor de tussentijdse verkiezingen in de VS, Xi Jinping kiest in China niet voor beurs en bedrijf, maar voor controle en veiligheid en technische analyse van bankaandelen. Analyses van DSM, Flow Traders, Basic-Fit, Aegon, Microsoft, KPN, Philips, Alphabet, AMG en Shell.

  Download

 15. 21 oktober 2022

  Het cijferseizoen is geopend. Waar letten onze analisten op bij de kwartaalcijfers? Plus; centrale banken hebben ook last van de oplopende rente, waarschuwt Klaas Knot en welke aandelen moet u niet hebben in een bearmarkt? Alles over bodembellen en waarom Ben Bernanke wel een lintje verdiend. Analyses van DSM, ING, TomTom, Pharming, Philips, NSI, Basic-Fit, Fagron en TSMC.

  Download

 16. 7 oktober 2022

  Winkelvastgoed zit in zwaar weer. Hoe gaat de sector om met de hoge inflatie, zo net na de coronacrisis? Plus; de verwachtingen voor 2023 van de 6 beleggingsexperts van de IEX Ronde Tafel. Waar is rendement te behalen? Welke aandelenrisico’s zijn nu het grootst? Niels Koerts zet ze op een rij. En remmen los op de obligatiemarkt. Analyses van Rabo Certificaten, ASML, Colruyt, B&S, BlackRock, Mithra, AkzoNobel, VW en Credit Suisse.

  Download

 17. 23 september 2022

  'De Fed doet het beter dan de ECB.' De IEX Ronde Tafel over centrale banken, inflatie, China, de energiecrisis en duurzaam beleggen. Plus; online broker Robinhood komt met een nieuwe index om zijn imago op te vijzelen, een recessie na een boom is louterend, pensioen uitbetalen in geld of vee en TA van aandelen die profiteren van de energiecrisis. Analyses van Accsys, AMG, Heineken, Arcadis, Bristol Myers, Berkshire Hathaway, VW/Porsche, URW, Galapagos en Aperam.

  Download

 18. 9 september 2022

  Een interview met Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com, over de groeiambities van de onderneming en hoe ze die willen financieren. Uitleg waarom de cryptowereld de adem inhoudt over 'The Merge,' een vergelijking tussen de verschillende bedrijven in de bioscoopsector, technische analyse over duurzame ETF's en een portefeuille-update over de dividendportefeuille. Plus; analyses van Bpost, InPost, Bristol-Myers Squibb, Allianz, Walmart. Ackermans & Van Haaren, Basic-Fit, ECP, Endesa en TotalEnergies.

  Download

 19. 26 augustus 2022

  Netflix versus Disney; welke streamingsdienst past het beste in uw portefeuille voor de lange termijn. Plus; de CEO van Ebusco Peter Bijvelds over opties op bussen die meestal orders worden, hoe valuta uw rendement kan beïnvloeden, zwarte zwanen die de markt kunnen verstoren en technische analyse van goud, rente, euro/dollar, olie en bitcoin en meer. Analyses van Adyen, BAM, JDE Peet’s, Applied, RTL Group, Kinepolis, Virtu, JET, Pfizer en Air France-KLM.

  Download

 20. 13 augustus 2022

  Europese autofabrikanten bieden beleggers nu aantrekkelijke rendementen, en de meeste koerspotentie vindt u bij Stellantis. Verder: vijf actuele grafieken die ons de stuipen op het lijf jagen, in China schijnt de zon wél, een nadere blik op de Modelportefeuille Internationaal, rode vlaggen bij vage aandelen, tekenen van herstel in de chipsector, en analyses van PostNL, Uber, Wolters Kluwer, AMD, Siemens Health, ING, SBMO, Alibaba, Aedifica, Deutsche Post DHL en Qualcomm.

  Download

 21. 30 juli 2022

  Strong buy-adviezen voor de chippers; ASML, ASMI, Besi en Applied Materials zijn afgestraft op de beurs en dus goedkoop. Plus: de beste beleggingsboeken voor de zomervakantie, de Chinese vastgoedmarkt is nog niet uit de problemen, onze 3 nieuwe modelportefeuilles uitgelegd, Tesla verkoopt merendeel van bitcoinpositie en analyses van Philips, Carnival, TomTom, ASMI, Johnson & Johnson, AkzoNobel, Aalberts, Sligro en Netflix.

  Download

 22. 1 juli 2022

  Inflatieproof beleggen? Dat kan met farma-aandelen. Pfizer en Gilead zijn de favorieten van de Beleggersdesk. Plus: waarom Warren Buffett aandelen van chemiebedrijf Celanese heeft gekocht en Bridgewater Associates duikt weer op in de Europese shortregisters. Op de shortlijst van Ray Dalio staan onder andere ASML, ING, TotalEnergies en Bayer. En analyses van ASML, FlatexDegiro, Ebusco, Boskalis, Bayer, Galapagos, BAM, Shell, ASR en Siemens Health.

  Download

 23. 17 juni 2022

  Banken zijn achterblijvers op de beurs, maar hebben doorgaans een voordeel voor beleggers; een royaal dividend. Wij leggen ING, ABN Amro, KBC en Commerzbank naast elkaar. Plus; de kracht en macht van de dollar, die alleen maar sterker wordt, een inkijkje in de Nederlandse techsector met Special Envoy van Techleap.nl, Constantijn van Oranje en analyses van AkzoNobel, TomTom, Booking, Accell, Fugro, Brunel, Ahold, Vopak, IBM en TSMC.

  Download

 24. 3 juni 2022

  Is de bodem op de beurs in zicht? Wij gaan op zoek naar tekenen dat het ergste voorbij is. Plus; Unilever heeft een nieuwe activistische aandeelhouder als niet-uitvoerend bestuurder. Nelson Peltz denkt dat Unilever significante potentie heeft. En en er is nog nooit zo veel dividend uitgekeerd in een eerste kwartaal als nu. Analyses van Meta, SBM Offshore, BAM, Alibaba, Accsys, Genmab, Air France-KLM, Euronext, Alfen en Zoom.

  Download

 25. 20 mei 2022

  Beleggen in Nike, Under Armour, Adidas of Puma; allemaal dure merken met gezonde winstmarges die uw portefeuille in betere conditie brengen. Plus; een interview met Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo over de (noodzakelijke) professionalisering van de cryptomarkt, aandacht voor de technische plaatjes van de vijf grootste AEX-aandelen en analyses van Nvidia, Ahold-Delhaize, Ontex, Sif, Alfen, Euronav, Van Lanschot Kempen, Boskalis, Aegon , Uber en meer.

  Download

 26. 6 mei 2022

  Welke Nederlandse bedrijven zijn duurzamer dan u dacht? Wij zetten er drie op een rij. En wilt u short gaan? Prima, maar doe het niet te lang. Plus; die hoge inflatie, die gaat niet meer zomaar weg. En alles over de sprekers op de IEX Beleggersdag op 1 juli aanstaande. In dit nummer verder analyses van onder andere Amazon, AkzoNobel, Besi, KPN, IMCD, Randstad en Brunel.

  Download

 27. 22 april 2022

  Wie heeft het beter voor elkaar? Burger King of McDonalds? In dit nummer een analyse over de slag om de hamburgermarkt. Plus; een interview met dividendkoning Jorik van den Bos. Hij gaat na 28 jaar iets anders doen en geeft nog een keer de belangrijkste dividendlessen. Ook in dit nummer; hoe te beleggen in olie? Dat kan met futures, maar is niet voor iedereen weggelegd. Verder analyses van onder andere NSI, AbbVie, Ebusco, Oracle, BlackRock, Pinterest, Nedap, Fastned en Heijmans.

  Download

 28. 8 april 2022

  Het kwartaalcijferseizoen gaat van start. Wat is de impact van inflatie en de oorlog in Oekraïne op de winsten? Het wordt erop of eronder voor bedrijven. Plus; nog meer pijn voor certificaathouders Triodos Bank, het tij is technisch gekeerd voor vastgoedfondsen, ook duurzame fondsen beleggen in wapens en de winnaars van de Gouden Stieren op een rij. En analyses van InPost, SBM, Euronav, Silicon Motion, Applied Materials, Fastned, PostNL en meer.

  Download

 29. 25 maart 2022

  Sinds de Russische inval in Oekraïne is er veel aan de hand op grondstoffenmarkten. Welke grondstoffen en metalen krijgen de hardste klappen en waar liggen kansen voor beleggers? Plus; waarom nu in technologie-aandelen stappen een goed idee is, de beleggingslessen van World Online (22 jaar na dato) en de AEX is eigenlijk een hele inclusieve index. Verder analyses van onder andere Philips, Unilever, Uber, Kendrion, Besi, CTP, Volkswagen, Pharming en Orange.

  Download

 30. 11 maart 2022

  Welke automerk heeft de toekomst? Kunnen de traditionele autobouwers Tesla inhalen en wanneer? Plus; wat kost het Shell en Volkswagen om Rusland te verlaten, waarom goud de beste belegging is in tijden van stagflatie, de problemen op de Chinese vastgoedmarkt, hoe Poetin ons duurzamer maakt en Just Eat Takeaway, Basic Fit, Ontex, bpost, Bayer, Johnson & Johnson en meer.

  Download

 31. 26 februari 2022

  De meest geshorte aandelen van het Damrak: hebben shortsellers een punt? Interview met beleggingscoach André Brouwers: "Mensen denken pas aan bescherming als het te laat is". Chipper Besi draait op volle toeren en NN Group is een aandeel dat in iedere gespreide portefeuille thuishoort. Hoe verder met Rusland-ETF's? Han Dieperink over de waarde in groeiaandelen. Analyses van Alfen, Nedap, Vopak, BAM, Air France-KLM, Ordina en CM.com.

  Download

 32. 11 februari 2022

  Dit cijferseizoen lijkt het begin van het einde voor FAANG. Binnen de technologiesector zijn namelijk bedrijvend die meevallend presteren en die beleggers zwaar teleurstellen. De kopgroep in de sector valt uit elkaar. Hoe nu verder? In dit magazine naast technologiebedrijven ook aandacht voor Onward Medical (groot interview), ING, Euronav, Tomtom, Nokia en meer en een productrecensie; met hefboom inspelen op herstel (of val) van de ARK ETF.

  Download

 33. 28 januari 2022

  Het jaarcijferseizoen is van start gegaan. Waar letten de analisten van de Beleggersdesk op bij cijfers uit de verschillende sectoren? Maar in dit nummer ook aandacht voor vastgoed; de vier trends van 2022, een lesje wat-te-doen-bij-dalende-koersen door Arend Jan Kamp, de Chinese aandelenmarkt is te groot om te negeren en uitgebreide analyses van onder andere ASML, Shell, BlackRock, JET, Microsoft en Mithra.

  Download

 34. 15 januari 2022

  De zelfrijdende auto komt onherroepelijk. Wie verdient aan die revolutie? Interview met FlatexDegiro-topman Mo Chahrour over de felle brokerstrijd in Nederland. Vijf argumenten om nu aandelen te kopen...of te verkopen. Technische analyse van vijf luxepaardjes. Arend Jan Kamp richt zich tot Sigrid Kaag en Erik Mauritz ziet de EU aan greenwashing doen. Analyses van Boskalis, ABN Amro, InPost, Sligro, Booking.com, Pharming, Silicon Motion, Accsys, FlatexDegiro en Tesla.

  Download

Premium uitgelicht

 1. Premium

  Prachtdeal voor Ordina

  De aandeelhouders van de ICT-dienstverlener ontvangen een bod van €5,75 per aandeel en houden recht op het dividend van €0,395.

  Doen beleggers er verstandig aan om de stukken nu te verkopen of is het aan te raden om nog even de kat uit de boom te kijken?

 2. Premium

  Belangrijke update Pharming rond toelating leniolisib

  De resultaten van Pharming over 2022 waren min of meer conform verwachting. Beleggers kijken reikhalzend uit naar nieuws over de markttoelating van leniolisib.

  Het zou te ver gaan om de jaarcijfers van Pharming als non-event te betitelen en dat zijn ze beslist ook niet. Vrijwel alle aandacht van beleggers gaat echter uiteraard uit naar de toelatingsaanvraag voor leniolisib. De vraag is of Pharming er opnieuw in zal slagen een medicijn op de markt te brengen.

  Na flink wat speurwerk op de website van de FDA hebben wij in ieder geval een slagingspercentage boven water weten te krijgen.

 3. Premium

  Doek valt voor Credit Suisse

  De kogel is door de kerk: UBS neemt voor omgerekend CHF 3 miljard het noodlijdende Credit Suisse over. Is hiermee de kou uit de lucht is voor de bankensector?

  Afgelopen wilde zowel UBS als Credit Suisse er nog niets van weten: het vormen van een combinatie om de vertrouwenscrisis te pareren. Dit weekend zijn de gesprekken echter in een stroomversnelling geraakt, ongetwijfeld onder zware druk van de Zwitserse centrale bank.

  Aanvankelijk wilde UBS zijn noodlijdende concurrent dan toch overnemen, maar dan voor slechts omgerekend circa CHF 1 miljard. Daar wilde zowel de top van Credit Suisse als enkele grootaandeelhouders niet van weten.

  Na ongetwijfeld verhitte onderhandelingen heeft UBS zijn bod schoorvoetend verhoogd tot CHF 3 miljard, volledig te betalen in aandelen UBS. Dat is morrend geaccepteerd. Keert de rust nu terug in de bankensector?

 4. Premium

  Pharming komt vermoedelijk met de schrik vrij

  Pharming liet zondagavond weten dat het een totale exposure aan SVB van circa $45 miljoen heeft, goeddeels onverzekerd.

  Er is op IEX al het nodige gezegd en geschreven over SVB (Silicon Valley Bank): onder meer bij de BeleggersPodcast, op IEX Premium en bij ABM Financial News. De ontwikkelingen gaan snel en er liggen nog de nodige opties op tafel, inclusief een mogelijke volledige 'bail out' van SVB.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links