browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Beleg in Fixed Income Participaties: tot 9% rendement op jaarbasis

Let op: geen AFM-toezicht. Gespreid beleggen in snelgroeiende en non-cyclische ondernemingen, zonder bankfinanciering. Deel naast het rendement, tot wel 85% mee in het resultaat. Ontdek de voordelen van Fixed Income Participaties..

Lees meer >>

DE ONDERWERPEN VAN dinsdag 24 november 2020

AFM: Beursbedrijven te vaag over corona
Vestia opnieuw in de problemen
Corendon versus Sunweb
Prosus profiteert van corona
Marktkapitalisatie bitcoin piekt
ING verwacht stijgende rendementen, maar ...
Bartjens: Lage verwachtingen, hogere koersen
Damrak: BAM en Fastned schieten omhoog
Wall Street wint op vaccinnieuws

AFM: Beursbedrijven te vaag over corona Beursgenoteerde ondernemingen blijven veel te vaag over de gevolgen van de coronacrisis. Een duidelijke toelichting ontbreekt bij de halfjaarcijfers. Waarderingen op de balans blijven onduidelijk. De AFM onderzocht 26 van de 98 Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen op hun halfjaarcijfers. Slechts een kwart had de toelichting over de effecten van corona helemaal op orde. Een derde deed het ronduit slecht en laat beleggers in het duister tasten. AFM waarschuwt bedrijven in aanloop naar de jaarcijfers. Juist in tijden van grote onzekerheid is het van belang dat beursbedrijven een eerlik en transparant verhaal vertellen. (FD, p.6 - Tel, p.27)
Vestia opnieuw in de problemen De noodlijdende woningcorporatie Vestia zit opnieuw in de financiële problemen. Tien jaar na het derivatenschandaal gaat de woningcorporatie nog altijd gebukt onder een miljardenschuld met hoge rentelasten. Er is opnieuw financiële steun nodig van andere woningcorporaties. Er ligt een plan op tafel om Vestia op te splitsen in drie delen, momenteel vormt het een systeemrisico. Opsplitsing verkleint het risico voor de sector, maar kan alleen als de drie delen een goede start kunnen maken. (FD, p.1)
Corendon versus Sunweb Samen moesten Sunweb en Corendon de concurrentiestrijd aangaan met het grote TUI. Maar Sunweb ziet op het laatste moment af van de overname. Corendon sleepte daarop de touroperator voor de rechter. Want Corendon vreest voor de eigen toekomst. Volgens de topman wil Sunweb van de deal af vanwege de negatieve impact van de coronacrisis. (FD, p.8 - Tel, p.23)
Prosus profiteert van corona Technologiebedrijf Prosus heeft baat bij de coronacrisis. De omzet is in het gebroken boekjaar gestegen met 32% tot 12,7 mrd dollar. Vooral de deelneming in maaltijdbezorging liet een snelle groei zien. Door corona nam digitaal kopen en betalen een enorme vlucht. De winst van Prosus wordt vooral gedragen door het belang in het Chinese Tencent. De operationele winst steeg met 43% tot 2,7 mrd dollar. (FD, p.27)
Marktkapitalisatie bitcoin piekt De bitcoin koerst rond de 18.500 dollar. De totale marktkapitalisatie heeft ondertussen een omvang van 340,7 mrd dollar. Dat is meer dan tijdens de hype in 2017. De cryptomunt lijkt op weg naar nieuwe recordhoogtes. De vraag is hoeveel van de 18,5 mln muntjes die in omloop zijn, ook echt beschikbaar zijn. Vele mensen hebben de toegang tot hun digitale portemonnee verloren, waardoor hun muntjes voor immer onbereikbaar zijn geworden. (FD, p.29 - Tel, p.24)
ING verwacht stijgende rendementen, maar niet voor spaarders Komend jaar kunnen beleggers rekenen op stijgende rendementen. Centrale banken stutten de opwaartse beweging nog lange tijd, voorspelt ING in zijn outlook. Aandelen gaan zo’n 6% rendement opleveren, dit jaar was dat 4,5%. Staatsobligaties hebben nauwelijks iets te bieden. Spaarders leveren in door de lage marktrentes. Bij grotere spaartegoeden moeten zij in 2021 doorlopend aftikken. (Tel, p.22)
Bartjens: Lage verwachtingen, hogere koersen Signify ziet de omzet kwartaal na kwartaal dalen, maar de koers loopt gestaag op. Steeg de Midkap sinds half april 30%, Signify won maar liefst 133%. Het management is succesvol in het verlagen van de kosten. De efficiëntie zorgt ook voor een oplopende vrije kasstroom. De verwachtingen zijn consequent laag, de opluchting is steeds groot als het dan toch beter gaat. (FD, p.32)
Damrak: BAM en Fastned schieten omhoog De AEX (-0,04%) kwam gisteren nauwelijks van zijn plaats. In de Midkap viel BAM (21,3%) op. Lokaal schoot Fastned (29,9%) omhoog. Maar ook ICT Group (12,2%) beleefde een prima dag. De laatste stijgt zonder duidelijke aanleiding al een aantal dagen op rij. De uiteinden van de AEX werden gevormd door Unibail Rodamco Westfield (5,2%) en Just Eat Takeaway (-3,1%). Shell won 4,6% en was daarmee de nummer twee in de hoofdindex. In de Midkap sloot WDP onderaan.
Wall Street wint op vaccinnieuws De Dow Jones won 1,1%, de S&P500 steeg 0,6% en de Nasdaq werd 0,2% meer waard. De indices stegen op positief vaccinnieuws. Een vaccin van AstraZeneca kan bij goede dosering een bescherming van 90% bieden. Pfizer (-0,5%) en Moderna (3,5%) kunnen al snel met inentingsprogramma’s beginnen. American Airlines steeg 8,2% op het nieuws. ExxonMobil (6,5%) en Chevron (6,3%) wonnen terrein. Tesla (6,5%) bereikte een nieuwe piek.
 
BAM: Emissie-angst weg
IEX Premium  Het operationele verlies bij BAM was al bekend, maar netto komt er nog even €100 miljoen bij. Het houdt maar niet op.
Neem premium Lees artikel
Wat is Premium? » Rendement van Premium? » Bekijk het actuele aanbod »
IEX van Beleggers voor Beleggers
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Entrada 400 / unit 2D, 1114 AA, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.