Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst- en omzetstijging voor Imtech

GOUDA (AFN) - Imtech heeft in de eerste helft van 2012 zowel de winst als de omzet zien toenemen. Ook de orderportefeuille toonde groei. Dat meldde de technisch dienstverlener dinsdag.

Imtech rapporteerde een nettowinst van 62 miljoen euro, tegen 60,7 miljoen euro een jaar geleden. De opbrengsten kwamen uit op ruim 2,6 miljard euro, van bijna 2,3 miljard euro een jaar geleden. Analisten rekenden in doorsnee op een nettowinst van 61,8 miljoen euro op een omzet van 2,49 miljard euro.

Imtech handhaaft zijn vooruitzichten voor verdere groei van het bedrijfsresultaat (ebita) voor dit jaar door autonome groei en acquisities. Het concern blijft ook bij zijn doelstellingen uit het 'strategisch groeiplan 2015' en mikt nog steeds op een omzet van 8 miljard euro en een operationele ebita-marge tussen de 6 procent en 7 procent.

Aantal overnames

De orderportefeuille van Imtech stond aan het einde van het eerste halfjaar op bijna 6,5 miljard euro, een groei van 13 procent. Analisten rekenden hier op 6 miljard euro.

Volgens een toelichting van topman René van der Bruggen presteerde Imtech goed op vrijwel al zijn markten, ondanks de moeizame economische omstandigheden. Het bedrijf deed in de eerste helft een aantal overnames om de posities te versterken. ,,We zien, ondanks moeilijke marktomstandigheden, de toekomst met vertrouwen tegemoet'', aldus Van der Bruggen.

Reorganisatielasten

Het bedrijf gaf desondanks ook aan dat het autonome groeipercentage negatief werd beïnvloed door reorganisaties in de Benelux, Spanje en bij het onderdeel Marine. De reorganisatielasten in de eerste helft van 2012 bedroegen ruim 8 miljoen euro. ,,Normaliter bedragen deze lasten op jaarbasis 3 tot 5 miljoen euro'', aldus Van der Bruggen.

De topman verwacht dat deze hoge reorganisatielasten ook in de tweede helft van het jaar zullen doorzetten. Het is niet bekend hoeveel banen er precies zullen gaan verdwijnen bij Imtech.

Imtech staat volgens Van der Bruggen op de uitkijk voor overnames in Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het bedrijf heeft een oorlogskas van circa 400 miljoen euro, waarvan 185 miljoen in de eerste helft is gespendeerd. Imtech denkt dat door de crisis goede overnamekansen kunnen ontstaan. Het bedrijf praat met tien tot 15 kandidaten in verschillende fases.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links