Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Focus op cash verstandig door BAM'

AMSTERDAM (AFN) - De focus op cash bij bouwer BAM door onder meer het dividend te schrappen is verstandig gezien de coronacrisis. Dat meldde ING.

BAM maakte ook bekend zijn verwachtingen voor dit jaar in te trekken en heeft als voorzorgsmaatregel kredietlijnen opgenomen. Het bedrijf snijdt daarnaast in de kosten. ING zegt dat het zeer moeilijk is voor BAM om de impact van de crisis in te schatten, maar dat het nu vooral van belang is om veilig te blijven werken. Het advies is hold, met een koersdoel van 2,60 euro.

KBC Securities verlaagt zijn koersdoel voor BAM van 3 euro naar 1,75 euro. De bank denkt dat de impact van de crisis voor de bouwer aanzienlijk zal zijn. Het advies is hold.

Het aandeel BAM noteerde dinsdag omstreeks 09.50 uur een plus van 1,2 procent op 1,30 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. marcel13 31 maart 2020 10:28
    31/03/2020 10:09:35
    Beursblik: BAM treft verstandige maatregelen

    (ABM FN-Dow Jones) Het besluit van BAM om ongeveer 400 miljoen euro aan krediet op te nemen is verstandig met het oog op de salarisverplichtingen en het handelswerkkapitaal van de bouwer. Dit stelde ING dinsdag in reactie op de door BAM aangekondigde maatregelen.

    ING rekende dinsdag voor dat het bedrijf elke maand 116 miljoen euro aan salarisverplichtingen heeft.

    Analist Tijs Hollestelle heeft ook begrip voor andere maatregelen, zoals het passeren van het dividend over 2019, het loslaten van de outlook voor het lopende boekjaar en salarisverlagingen voor het bestuur en de commissarissen. Door het dividend niet uit te betalen blijft er 5,5 miljoen euro in de onderneming, aldus ING.

    Hollestelle voerde dinsdag aan dat BAM meer inzicht behoeft in de hulpprogramma's van de verschillende overheden om zo meer afstemming in de ingrepen in het bedrijf te realiseren.

    BAM haalt 40 procent van zijn omzet uit Nederland, 27 procent uit het Verenigd Koninkrijk, 10 procent uit België, 11 procent uit Duitsland en 8 procent uit Ierland, aldus de analist.

    ING heeft voor het aandeel BAM een Houden advies met een koersdoel van 2,60 euro.

    Het aandeel BAM noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,9 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links