Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Factoringbedrijf DBS2 naar NPEX

KATWIJK (AFN) - Factoringbedrijf DBS2 krijgt een notering op handelsplatform NPEX. Dat bleek donderdag.

Het bedrijf uit Katwijk wil voor bijna 1 miljoen euro aan obligaties uitgeven om het bedrijf verder te laten groeien. De zevenjarige obligatielening biedt een jaarlijks rendement van 5 procent. De overheid garandeert de lening voor 80 procent, aldus het bedrijf.

Bij factoring krijgen aangesloten ondernemers binnen twee werkdagen het openstaande bedrag van de facturen uitbetaald. DBS2 neemt de debiteurenportefeuilles over en het daarbij behorende debiteurenrisico.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjonnie2 29 juni 2017 10:01
    quote:

    ch@rter schreef op 29 juni 2017 09:55:

    De overheid garandeert 80% van de lening !?
    Het is niet te geloven
    DSB 2.0
    Kan hij zijn oude klanten weer gaan stalken.
    Dit bedrijf heeft niets, maar dan ook helemaal niets met DSB of Dirk Scheringa en z'n trawanten te maken.

    www.dbs2.nl/ons-team/
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2017 12:01
    Over DS Factoring

    Dirk Scheringa Factoring is een onafhankelijke factoring maatschappij. We zijn actief op het gebied van factoring. DS Factoring helpt u om de liquiditeitspositie van uw onderneming te verbeteren. Inmiddels verzorgen wij voor een groot aantal midden- en kleinbedrijven de factoring.

    Wij leveren maatwerk, want geen enkele onderneming is hetzelfde. Dat doen wij door ons te verdiepen in uw bedrijf. Wij leren uw financiële en economische situatie kennen om zo alle mogelijkheden en kansen te kunnen benutten.

    DS Factoring werkt met een professioneel team van gedreven mensen. Onze medewerkers kennen uw branche en verliezen de marktontwikkelingen niet uit het oog.

    DS Factoring is gevestigd in Obdam aan de Tocht 9, nabij Alkmaar en Hoorn. Wij werken landelijk.

    Door zijn ondernemerservaring kan Dirk Scheringa adviezen geven waar u veel voordeel van kan hebben.
  3. [verwijderd] 12 januari 2019 09:21
    Ondanks hun recente oprichting in 2017 en verwarringen over de naam (die al dan niet onterecht zijn) blijkt DBS 2 het desalniettemin prima te doen. Naar aanleiding van de oproep van de overheid om de MKB financieringsmogelijkheden te vergroten heeft DBS2 een succesvol voorstel ingediend en daarmee een aardig bedrag aan obligaties verzameld voor een dusdanig jong bedrijf. Vervolgens een nieuwe emissie voor nog eens een miljoen. Voordeel is uiteraard dat ze onder de aanbiedingsgrens van €5 mln zijn gebleven waardoor ze niet te maken hebben gekregen met een prospectusplicht en daardoor niet onder AFM toezicht staan. Dat moet een wezenlijk verschil maken, met name bij dusdanig klein MKB.

    Na een jaar blijken ze gestabiliseerd te zijn en een positief kwartaal gedraaid te hebben blijkt uit hun meest recente kwartaalrapportage. Ze blijken aardig mee te gaan met de markttarieven als ik naar een vergelijking kijk op www.zakelijkbankieren.nl/factoring/.

    Factoring blijft een kapitaalintensieve bezigheid door de financiering waardoor de groei bij DBS2 eruit blijkt te zijn. Bedrijf geeft aan om zeer binnenkort een nieuwe emissie te kunnen doen blijkt uit hun rapportage: www.npex.nl/docs/default-source/docum...

    Benieuwd hoe hun volgende emissie verloopt en hoe dat hun positie in de markt gaat versterken.
  4. [verwijderd] 4 november 2019 20:11
    In Nederland is factoring als vorm van werkkapitaalfinanciering aan een opmars bezig. Je ziet veel factoring partijen geld ophalen uit de markt Steeds meer ondernemingen die een stap richting factoring maken omdat het anders dan een banklening een flexibel krediet is (en laagdrempelig in vergelijking met een bankkrediet
    Een mooie uitleg over wat factoring is vond ik overigens hier www.factoring-offerte.nl/wat-is-facto...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links