Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening voor AEX'

'Hogere opening voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met winst in een poging wat te herstellen na twee verliesdagen op rij. De andere Europese aandelenmarkten lijken eveneens hoger te beginnen in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street.

Op macro-economisch vlak bleek dat het consumentenvertrouwen in Duitsland is gestegen naar het hoogste niveau in bijna zestien jaar. De index die het vertrouwen van consumenten in Europa's grootste economie weergeeft, klom naar een stand van 10,6, van 10,4 eerder.

Philips doet opnieuw een overname. Het bedrijf neemt Cardioprolific over, zonder financiële details te melden. Woensdag werd al bekend dat Philips 1,9 miljard euro betaalt voor het Amerikaanse Spectranetics, een specialist op het gebied van apparatuur voor vaatchirurgie.

IMCD

Chemicaliëndistributeur IMCD kondigde aan de Italiaanse branchegenoot Neuvendis over te nemen, voor een niet nader genoemd bedrag. Neuvendis had vorig jaar een omzet van 26,3 miljoen euro en telt twintig werknemers.

Aan het analistenfront verlaagde ING het beleggingsadvies voor beursintermediair Flow Traders. Tankopslagbedrijf Vopak kreeg een koopadvies van HSBC en Bank Degroof Petercam gaf bouwbedrijf VolkerWessels een koopadvies.

Tesco

De Britse supermarktketen Tesco maakte bekend nog eens 1200 banen te schrappen om toenemende kostendruk de baas te kunnen blijven. Afgelopen jaren zijn er al tienduizenden banen bij Tesco verdwenen. De arbeidsplaatsen die nu komen te vervallen, bevinden zich op het Britse hoofdkantoor en op kantoren in India.

De Europese beurzen sloten woensdag opnieuw in de min. De AEX-index daalde 0,5 procent tot 516,39 punten en de MidKap zakte 0,4 procent tot 802,53 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen raakten tot 0,6 procent kwijt.

Euro

Op Wall Street lieten de beurzen een herstel zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de plus, op 21.454,61 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,4 procent aan.

De euro was 1,1412 dollar waard, tegen 1,1359 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 44,96 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 47,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links