Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer vertrouwen bij industriële producenten

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juni verder gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Ondernemers in de sector zijn vooral positiever over hun orderpositie.

De vertrouwensbarometer steeg van 6,1 in mei naar 7,2 in juni. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,7). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde op 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde met min 23,5.

Naast positivisme over de orderportefeuille waren producenten ook meer te spreken over de productie de komende drie maanden. De ondernemers zijn ook positief over de toekomstige werkgelegenheid in hun bedrijf. Hun oordeel over de voorraden gereed product veranderde nauwelijks, aldus het statistiekbureau.

Positief

In alle deelbranches binnen de industrie zijn de producenten positief. De ondernemers in de textiel- kleding- en leerindustrie zijn in juni het meest positief. Daarna volgen de producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie.

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 2,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging is wat kleiner dan in maart. Al meer dan anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide het sterkst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links