Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beeld op Wall Street blijft gemengd

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. President Donald Trump zou later op de dag nog met een reactie op de Chinese noodwetgeving voor Hongkong komen.

De Dow-Jonesindex noteerde even na 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent lager op 25.148 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,6 procent omlaag naar 3011 punten en techbeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 9373 punten.

Het Chinese parlement heeft ingestemd met een voorstel om een speciale wet te maken die het voor Chinese veiligheidsdiensten mogelijk maakt in Hongkong aan het werk te gaan als de nationale veiligheid in het geding is. In Hongkong wordt gevreesd dat dit het begin van het einde van de autonome status betekent.

Hongkong

De spanningen rond Hongkong dreigen de handelsdeal tussen Peking en Washington onder druk te zetten. Trump overweegt naar verluidt sancties in te stellen tegen de financiële sector in China. Ook zou hij de sector met handelsbeperkingen willen raken, meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Socialmediaplatform Twitter noteerde 3 procent in de min. Trump heeft een decreet ondertekend, waarmee hij bedrijven als Twitter en Facebook (min 0,3 procent) aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun platformen. Hij is boos nadat Twitter een waarschuwing had geplaatst bij een aantal berichten die hij uitstuurde. Trump vindt dat het bedrijf daarmee politieke keuzes maakt.

Schijnwerpers

Aan het kwartaalcijferfront zijn de schijnwerpers gericht op onder meer groothandelaar Costco Wholesale en softwareconcern Salesforce. Zij verloren tot zo'n 5 procent. Computerfabrikant Dell Technologies profiteerde juist van de vraag naar computers voor mensen die thuis werken, waardoor meer pc's en laptops werden verkocht. Het aandeel won bijna 7 procent.

De euro was 1,1086 dollar waard, tegen 1,1114 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 33,78 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 34,97 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 29 mei 2020 22:11
    Gemengd... Trump heeft het alweer opgelost. Amerika weer netjes hoger geëindigd. Futures AEX en BEL20 staan alweer op een procent winst voor volgende week. Prachtig! Nasdaq bijna op ATH, nog een klein duwtje en dan los erdoor. De andere indexen volgen wel.

    We zijn door de coronacrisis heen, economie trekt weer aan, ik zag alweer een door tientallen witte strepen doortrokken hemel, straks allemaal op reis, restaurantje, pintje, mooi kleedje kopen om te pronken, alles komt goed en de beurzen weten dit al weken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links