Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street daalt opnieuw'

'Wall Street daalt opnieuw'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting lager na overwegend verliesbeurten in de voorgaande vier handelsdagen. Beleggers maken zich nog altijd zorgen over de staat van de wereldeconomie. Wellicht komt op Wall Street, evenals in Europa, de grondstoffensector onder druk.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 16.314,67 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1931,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 4686,50 punten.

,,Het ontbreekt al langere tijd aan overtuiging in de markt'', zei een handelaar. ,,Als de Fed wacht met een renteverhoging, met name om de zwakke Chinese economie, waarom zouden beleggers dan geld in de markt steken?''

Apple

Twee fondsen die in de belangstelling zullen staan zijn Alcoa en Apple. De aluminiumproducent maakte bekend zich op te splitsen in twee bedrijven, waarvan de ene zich zal blijven richten op de productie van aluminium en mijnbouwactiviteiten. Het andere bedrijf, dat een eigen beursnotering krijgt, gaat zich toeleggen op de ontwikkeling van hoogtechnologische producten.

Apple heeft in drie dagen tijd een recordaantal van ruim 13 miljoen exemplaren verkocht van de nieuwste iPhones, die eerder deze maand werden gepresenteerd. Vanaf 9 oktober zijn ze ook te koop in Nederland, liet het technologieconcern maandag weten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2015 15:27
    Wat anders vandaag natuurlijk heeft dat te maken met de maan verduistering daar worden mensen depressief van Morgen weer een up dag te verwachten denk vandaag kun je de boeken beter sluiten op deze kl...beursdag nietwaar het negatieve sentiment blijf aanhouden,,,,, tenminste het opgelegde dan!
    Zodadelijk als die yanks nog negatiever worden dalen wij weer onder de 410 punten denk ik..
  2. Twijfels 28 september 2015 17:13
    ,,Als de Fed wacht met een renteverhoging, met name om de zwakke Chinese economie, waarom zouden beleggers dan geld in de markt steken?''

    Als dat zo is geeft dat eens en te meer aan dat het kudde dieren zijn die ongefundeerd een idioot na lopen. Wanneer had de FED het ooit goed? Inderdaad, nog nooit. Dus graag rente omhoog, zodat het zooitje erachter aan kan. Wacht ik nog even -;)
  3. [verwijderd] 28 september 2015 17:27
    NY-DJ min 1%
    AEX min 2,3%

    Na sluiting EU beurzen zullen de Yanks de groene cijfers gaan opzoeken en laten ze met name de achterstand bij de AEX weer flink oplopen.
    Wanneer gaan we in Nederland eens uit van eigen kracht (VOC)?

    Onlangs op de poppenkast met Prinsjesdag nog zoveel goede geluiden gehoord over het aantrekken van de economie in Nederland.
    bedrijven doen het goed, vooruitzichten zijn goed dus AEX mag wel met spoed richting de 500 plus.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links