Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alcoa splitst zich op

Gepubliceerd op 28 sep 2015 om 13:23 | Views: 5.619

ArcelorMittal 18 jan

20,01 +0,67 (+3,46%)

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse Alcoa splitst zich op in twee concerns. De zogeheten Upstream Company gaat zich richten op mijnbouwactiviteiten en de productie van aluminium, terwijl de 'Value Add Company' zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van materialen voor hoogtechnische producten. De maandag aangekondigde stap wordt naar verwachting in de tweede helft van 2016 afgerond.

Het splitsingsbesluit is onder meer genomen vanwege de grote overcapaciteit op de mondiale aluminiummarkt. Omdat het aanbod veel hoger is dan de vraag is de aluminiumprijs dit jaar tot dusver met 17 procent gedaald. Door de afkoeling van de Chinese economie kan de markt nog verder verslechteren.

'Upstream', dat mogelijk de naam Alcoa blijft voeren, zal werk bieden aan circa 17.000 mensen die samen een omzet van 13,2 miljard dollar realiseerden. De andere tak zal worden geleid door de huidige bestuursvoorzitter van het 126-jarige concern Klaus Kleinfeld. 'Value Add' heeft ongeveer 43.000 man in dienst en was in het boekjaar tot 30 juni goed voor een pro forma omzet van 14,5 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links