Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Last-minute overleg OPEC-leden over olieproductiebeperkingen

Last-minute overleg OPEC-leden over olieproductiebeperkingen

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Grote olieproducerende landen Saudi-Arabië en Rusland willen dit weekend met een kleine groep leden van oliekartel OPEC en bondgenoten praten over het al dan niet verlengen van de productiebeperkingen. Komende week moet duidelijk worden of de geplande verhoging van de productie in januari wordt uitgesteld of niet.

De OPEC landen en bondgenoten (OPEC+) vergaderen formeel de komende week. Daarbij zou vooralsnog worden gemikt op een productieverhoging van bijna 2 miljoen vaten olie per dag in januari. De landen hadden eerder dit jaar de productie juist nog fors verlaagd om zo de olieprijzen te stutten die hard werden geraakt door de coronacrisis.

In de markten wordt alom rekening gehouden met uitstel van de productieverhoging met een paar maanden. Die beslissing is overigens geenszins zeker. Onder meer uit Irak, Nigeria en de Verenigde Arabische Emiraten klinkt kritiek.

De afgelopen tijd zitten de olieprijzen weer duidelijk in de lift, dankzij het economisch herstel van de crisis en ook de hoop op een snel coronavaccin. Daar staan wel zorgen over het stijgende aantal besmettingen en nieuwe lockdowns in veel landen tegenover die het herstel van de oliemarkt kunnen ondermijnen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 28 november 2020 15:29
    quote:

    jan de vakman schreef op 28 november 2020 11:10:

    Ja, alzo het vliegverkeer blijft gelukkig nog altijd op een laag pitje, voor de rest denk ik dat de mobiliteit behoorlijk aan het toenemen is, s'morgens vroeg als we de kranten gaan bezorgen komen we weer veel meer verkeer tegen en de a15 rijdt gewoon in beide richtingen heel de dag vol, dus zie ik een verdere koersstijging van shelletje richting de 20€ zeker wel zitten!
    Voor mij was het heus wel een aardig weekje, de aex kreeg behoorlijk slaag van mijn portfolio, die aex scoorde+1,7% ik zat kort aan het dubbele,voorlopig levert mijn portefuille verbreding geen extra winst op want de chipjes hadden er weer best zin in!
    Ook de metaaltjes wilden wel, arcelor zelfs 2cijferig+ van de week, aperam was hekkensluiter, maar nog altijd+4,66%, de topman bij Dalm, Aaike zei dat de turken bezig zijn om heel de staalmarkt leeg te kopen, om als het corona spook op de vlucht slaat, het met dikke winst weer in de markt te zetten, dus net zoiets als die enorme olieopslag.
    Vanmiddag moet ik nog een Dalmritje maken, op de terugweg nog even bij mijn doodzieke schoonzoon langs,heerlijk, indien mogelijk samen met mijn oudste dochter meerstemmig zo'n mooie troostpsalm zingen, dan heeft hij vast een stukje Hemel op aarde, de waarde van die troost overtreft de waarde van de meest waardevolle aandelen glansrijk!!
    Rust op de tuin, al moet ik nog een klein gedeelte van de winterpeeen rooien, de langoren houden heel veel van het lof en voor ons zorgt de heerlijke caroteen voor de broodnodige vitamine A, niet van die stomme chemische snert pilletjes, maar puur natuur, zoals de SCHEPPER het ons zo heerlijk breed en waardevol aanbied!!
    Morgen mogen we hoorbaar, door middel van het WOORD en zichtbaar, door middel van brood en wijn, genieten van de wondervolle heerlijkheid van onze HEILAND!!
    Maandag hoop ik dat het beursje de rally naar de all thime high onverminderd voortzet, Joetjes politiek van samen de schouders er onder creeerd een veel gunstiger werk klimaat voor alles en iedereen, dat zie je nu al aan de koersen, SJALOOM!!!
    Op je vrome zondagochtend in de kerk maar bidden dan dat je doordeweekse wereldse hebzucht wordt bevredigd.
  2. Traveler@repair 28 november 2020 17:57
    tja, iemand in zijn waarde laten is lastig voor politiekers die geen lid zijn van de Piratenpartij. Die Piraten zijn Solide, Sociaal / Liberaal / Democratisch. Eigen mening mag. Eigen geloof mag. Zo hoort het !!
    Olie: is gestegen na "overwinning" Biden.
    De rest van de schommelingen zijn bijzaken of aanleidingen tot, geen oorzaak.
    Zo zie ik het.
  3. nvt 28 november 2020 18:23
    quote:

    Traveler@repair schreef op 28 november 2020 17:57:

    tja, iemand in zijn waarde laten is lastig voor politiekers die geen lid zijn van de Piratenpartij. Die Piraten zijn Solide, Sociaal / Liberaal / Democratisch. Eigen mening mag. Eigen geloof mag. Zo hoort het !!
    Olie: is gestegen na "overwinning" Biden.
    De rest van de schommelingen zijn bijzaken of aanleidingen tot, geen oorzaak.
    Zo zie ik het.
    Idd ik ben geen lid van Piratenpartij Eigen geloof mag.?Verre van dat.Mijn standpunt is dat geloof geen toegang heeft op het forum.Het is toch van de gekke dat het toegestaan wordt.
    Pink.
  4. Traveler@repair 28 november 2020 22:35
    quote:

    pink schreef op 28 november 2020 18:29:

    Vakman moet ophouden met zijn gezeik over de heiland.Dat kwets vele mensen.
    Pink.
    Het erbij halen van "vele mensen" is niets anders dan kracht proberen te zetten bij uw stelling.
    Of zoeken naar bijval / steun van uw stelling, dat mag. Het is aan u om eroverheen te lezen of het niet te lezen of uzelf eraan te ergeren. Dat laatste doet u zichzelf aan.
    Ik ben voorstander van Gelijkheid / Vrijheid / Broederschap. Kijken naar waar iets vandaan komt en dat delen, kijken of het bijval heeft en van wie, dat is top !

    Zoals de prijsstijging van olie sinds Biden "gewonnen" heeft ?

    Verder ben ik tegen verstoting, lijkt me dat dat mag.

  5. oilexpert 29 november 2020 00:35
    Inhoudelijk dan maar;)

    Biden zei, hij moest 180 graden tegen Trump in, no more fracking. Die uitspraak nam hij snel terug wilde hij niet miljoenen stemmen missen. De olie prijs is omhoog gegaan puur door de hoop op snellere afbouw lockdowns. Lees terugkeer normale vraag naar olie. 2021: 97 mln vaten/dag.

    Natuurlijk gaat dit weer langzamer dan traders denken en kan de olieprijs na het opec+ akkoord gaan zakken. Maar een felle stijging kortstondig ma het opec nieuws komende week is zeker mogelijk. Onmogelijk dat dit lang dtand houdt. De raffinaderijen kunnen met deze olieprijs nauwelihks marge halen op hun benzine productie.

    Wist je dat de kerosine bij gebrek aan vraag zo de diesel in verdwijnt? Ook geen winstmarge. Kortom olie gaat de komende week denk ik omhoog door Iran, zwakkere dollar en opec productiebeperking.
    Iran laat dit niet over z’n kant gaan. SA lacht in het vuistje met politieke spanningen want dat is goed voor de olieprijzen, en israel krijgt de schuld.

    Iran kan israel niet zoveel doen en riskeert een korte aanval op hun installaties bij vergelding. Iran zal wel Hezbolla inschakelen en dan krijgen de palestijnen de schuld. Hoe dan ook, een warpremium gaat terugkeren in de olieprijs. De smeulende onrust in het Midden Oosten is lang genegeerd. Te lang

    Oilexpert.nl
  6. [verwijderd] 29 november 2020 08:49
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 28 november 2020 20:29:

    Ik mis een beetje de USA in het hele verhaal .
    Zij zijn toch de grootste Olieproducent .
    Of is het Biden testen ?
    De USA is moeilijk te interpreteren in dit verhaal. T.o.v. 1 jaar geleden is de huidige produktie ruim 8 % !1 mn bpd) lager. De totale stocks (crude+produkten) zijn 5 % of ca. 100 mn bls hoger. De crude import is 1 mn bpd lager dan een jaar. Mijn inschatting is dat de vraag naar Crude in de USA ca. 2,5 mn (15%) bpd lager is dan normaal.
  7. oilexpert 29 november 2020 18:03
    Productie 12,5 naar 11,5 miljoen vaten/dag klopt. De huidige import naar olie is 1 mmiljoen/vaten lager. Dan is je conclusie niet juist. Als de vraag gelijk zou zijn gebleven dan klopt het dat wanneer je 1 miljoen produceert je deze extra zou moeten inkopen. De vraag met 2 miljoen vaten/dag zou zijn gedaald. Ok, je zat er niet veel naast.
    Maar je moet ook de voorraden in vlcc’s meenemen als drijvende opslag en dat maakt het inderdaad moeilijk.

    Oilexpert.nl
  8. oilexpert 29 november 2020 19:19
    Als de productie 1 miljoen vaten lager is en de importen 1 miljoen lager dan is de daling 2 miljoen vaten niet 2,5 toch?
    Wat het inderdaad moeilijk maakt is dat er schepen die op die dag gaan lossen en laden niet goed meegenomen kunnen worden. Ook de voorraden bij de raffinaderijen is niet geheel inzichtelijk. Logisch want dan zouden traders precies weten wanneer een raffinaderij moet kopen. Deze info is niet beschikbaar voor derden.

    Ik denk dat je je beter kunt concentreren op de crack spreads om de prijs van olie te voorspellen dan op de voorraden. En daarnaast de futures te bekijken door de ogen van een trader. Kan ik opslaan, voor hoe lang, is drijvende opslag lonend? Kan ik time swaps maken? Kan ik quality swaps maken?

    Dat geeft de dynamiek van de markt aan. En traders verdienen goed door zo naar de markt te kijken. Doe als belegger hier je voordeel mee.

    Oilexpert.nl
  9. nvt 29 november 2020 19:53
    quote:

    Traveler@repair schreef op 28 november 2020 22:35:

    [...]

    Het erbij halen van "vele mensen" is niets anders dan kracht proberen te zetten bij uw stelling.
    Of zoeken naar bijval / steun van uw stelling, dat mag. Het is aan u om eroverheen te lezen of het niet te lezen of uzelf eraan te ergeren. Dat laatste doet u zichzelf aan.
    Ik ben voorstander van Gelijkheid / Vrijheid / Broederschap. Kijken naar waar iets vandaan komt en dat delen, kijken of het bijval heeft en van wie, dat is top !

    Zoals de prijsstijging van olie sinds Biden "gewonnen" heeft ?

    Verder ben ik tegen verstoting, lijkt me dat dat mag.
    Er overheen lezen of niet lezen is onmogelijk gezien de kapitalen die altijd worden gehanteerd door Vakman.Echt ergerlijk.
    Pink
  10. forum rang 7 Dividend Collector 29 november 2020 22:14
    quote:

    pink schreef op 28 november 2020 18:29:

    Vakman moet ophouden met zijn gezeik over de heiland.Dat kwets vele mensen.
    Pink.
    Wat is daar precies kwetsend aan? Hij gebruikt het in positieve zin om zijn verhaal kracht bij te zetten. Of het geloof hier op een beleggersforum thuishoort daarover kun je van mening verschillen. De forumregels maar eens op nalezen. Wel erg triest dat hij zich hier niet eens mag verdedigen en weggecensureerd wordt.
  11. forum rang 4 Putschrijvert 30 november 2020 07:43
    quote:

    Dividend Collector schreef op 29 november 2020 22:14:

    [...]

    Wat is daar precies kwetsend aan? Hij gebruikt het in positieve zin om zijn verhaal kracht bij te zetten. Of het geloof hier op een beleggersforum thuishoort daarover kun je van mening verschillen. De forumregels maar eens op nalezen. Wel erg triest dat hij zich hier niet eens mag verdedigen en weggecensureerd wordt.
    Het bericht begon inhoudelijk en sloot af met wat privé dingetjes. Dat hij dan verwijderd wordt vind ik ronduit vreemd.

    @IEX: wat was er nou mis met dat bericht?
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 19 apr
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links