Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferstorm domineert beurshandel

Cijferstorm domineert beurshandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag vrijwel zonder uitzondering onder de slotstanden van woensdag. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam kregen MidKappers Arcadis, GrandVision, Besi en ASMI rake klappen na tegenvallende berichten. In de AEX waren KPN en RELX blikvangers.

De toonaangevende AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,2 procent lager, op 454,90 punten. De MidKap daalde 1,8 procent tot 658,17 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent. Londen stond 0,1 procent hoger.

Arcadis (min 10,7 procent) ging stevig onderuit na tegenvallende cijfers. De omzet en winst stonden afgelopen kwartaal opnieuw onder druk. Daarnaast maakte het advies- en ingenieursbedrijf bekend dat topman Neil McArthur per direct vertrekt in verband met een verschil van inzicht over de te volgen koers.

GrandVision

Arcadis werd onderaan de MidKap vergezeld door GrandVision dat bijna 11 procent aan beurswaarde inleverde. De cijfers van het moederbedrijf van onder meer optiekketen Pearle stelden eveneens teleur. De toeleveranciers aan de chipindustrie Besi en ASMI kwamen eveneens met teleurstellende kwartaalberichten, die bestraft werden met koersverliezen van respectievelijk 7,4 procent en 2 procent.

Bij de hoofdfondsen sprong KPN er juist in positieve zin uit. Het telecombedrijf wist afgelopen kwartaal de consumentenomzet op te voeren, hoewel de ontwikkelingen op de zakelijke markt zwak bleven. De winst, afgezien van eenmalige posten, viel beter uit dan analisten gemiddeld hadden voorzien. Het aandeel won 2,4 procent. De cijfers van informatieleverancier RELX werden beloond met een winst van 1,3 procent.

Euro

In Frankfurt stond Volkswagen 0,6 procent lager na publicatie van de kwartaalresultaten. Deutsche Bank boekte afgelopen kwartaal een verrassende winst en werd door beleggers eveneens 0,6 procent hoger gezet. Chemieconcern BASF stond na een handelsbericht 0,4 procent in de plus.

De euro was 1,0919 dollar waard, tegen 1,0914 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 49,55 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg 0,9 procent tot 50,44 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 oktober 2016 16:39
    Je kan me geloven dat het beursje er weer wat van bakt,grandvision,komt met lang geen slechte cijfers,krijgt 12 slaag!!!.
    Besi komt ook met lang geen gekke cijfers,krijgt7,5% slaag,asmi herstelt aardig,stond vanochtend ook-4,5%.
    Kpn komt met snert cijfers,gaat toch leuk plus,kasbank kwam met nog slechtere resultaten,kreeg een plus van 3%,de wereld staat compleet op zijn kop.
    Voorlopig zijn we ook al weer de vierde dag achter elkaar aan het zakken en dat kan ook moeilijk anders,als de idiotie regeert op de beurs,het is jammer dat zilver ook niét overtuigend omhoog gaat,anders zou ik daar in duiken,want op die idiote snertbeurs is geen roodkopere te verdienen,vaart wel!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links