Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Refresco komt rustig binnen op beurs

Gepubliceerd op 27 mrt 2015 om 10:54 | Views: 5.912

AMSTERDAM (AFN) - Frisdrank- en sapbedrijf Refresco Gerber heeft vrijdag een niet al te uitbundig beursdebuut gemaakt in Amsterdam. In de eerste uren schommelde de koers rond de introductiekoers van 14,50 euro per aandeel.

Met die koers werd het bedrijf gewaardeerd op circa 1,2 miljard euro. Bij de eerste tik na de openingsbel stond Refresco op 14,64 euro. Omstreeks 10.45 uur stond het aandeel 0,4 procent in de min op 14,44 euro.

De huidige eigenaars van Refresco brachten ruim 30,9 miljoen bestaande aandelen naar de beurs. Daarnaast worden 6,9 miljoen nieuwe stukken geplaatst. Na de beursgang zal het totale aantal uitstaande aandelen ruim 81,1 miljoen bedragen.

Investeerder 3i liet weten zijn belang in Refresco te hebben teruggebracht van 15,3 naar 9,1 procent. De verkoop leverde de aandeelhouder naar eigen zeggen 26 miljoen pond (35,6 miljoen euro) op.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
De buit is binnen!

Afgaande op mediaberichten hebben ze hebben er lang mee moeten leuren, maar uiteindelijk is het ze toch gelukt op een ultiem moment tegen een topwaardering (gedeeltelijk) afscheid te nemen.

Beleggen in private equity kan, ondanks de vaak hoge kosten, erg profijtelijk zijn!
[verwijderd]
0

Refresco is voor een veel te hoge prijs naar de beurs gebracht.
De directie van deze suikerwaterbottelier moet zich schamen.

Boycot dit aandeel!abracadabra123
0
De frisdranken- en fruitsappenmaker Refresco Gerber ging vanmorgen tegen 14,50 euro naar de beurs, maar staat al de hele dag onder druk.

Na brillenverdeler Grandvision en jeneverproducent Bols telt het Damrak met Refresco Gerber
RFRG -1,14%
al een derde spraakmakende beursnieuwkomer in 2015. Refresco is ook in België actief, dankzij de overname van de sapjesproducent Sunco in Ninove in 2007.
Analisten vinden Refresco een knap bedrijf, maar het aandeel aan de dure kant. Het Nederlands beurshuis SNS Securities is in een interne mail naar klanten uitermate scherp. Analist Gerard Rijk stelt een koersdoel voorop van 7,7 euro, zo goed als een halvering tegenover de introductieprijs. Rijk wijst erop dat de introductieprijs een waardering impliceert van 16,5 keer de verwachte winst voor 2016. 'Op basis van de verdiscontering van de verwachte kasstromen, kom ik aan een koersdoel van 7,7 euro.'
Op basis van de verdiscontering van de verwachte kasstromen, heb ik een koersdoel van 7,7 euro voor Refresco.
GERARD RIJK
ANALIST SNS

Ook andere analisten vinden het aandeel duur. ‘Tegen 28 keer de winst van 2015 en een schuldgraad van 2,5 keer de cashflow na de beursgang, is dat een hoge waardering', zegt Nico Inberg van Beurswijzer.nl. ‘Bijna de helft van de aandelen was in handen van een groep IJslandse investeerders die er al een tijd uit wilden. De recente beurshausse geeft hen een goede uitstapmogelijkheid. Zij weten ook wanneer ze een goede prijs krijgen.’
‘Gelukkig is Refresco, net als Grandvision en Bols, geen flauwekulbedrijf. Het management heeft een goede naam, en bewees al succesvol overnames te kunnen integreren’, zegt Arend Jan Kamp van IEX.nl. ‘Maar prijzig. Er hangt niet voor niets een spreuk in mijn bureau: Koop nooit een IPO in een stierenmarkt.’
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links