Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere opening op Wall Street'

'Lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting lager beginnen aan een beursweek met zeer veel bedrijfsresultaten. Beleggers op Wall Street blijven nog steeds de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie volgen, net als het almaar verder stijgende aantal coronabesmettingen in de wereld.

Deze week komen resultaten van grote namen als bijvoorbeeld vliegtuigproducent Boeing, farmacieconcern Pfizer, softwarebedrijf Microsoft, industrieconglomeraat General Electric (GE), automaker Ford Motor, machinebouwer Caterpillar, biotechnoloog Gilead Sciences, motorfietsenfabrikant Harley-Davidson, koffieketen Starbucks, levensmiddelenfabrikant Kraft Heinz en de olieconcerns ExxonMobil, ConocoPhillips en Chevron. Vooral donderdag nabeurs gaat het echt knallen op Wall Street met resultaten van Amazon, Apple, Twitter, Facebook en Google-moeder Alphabet.

Speelgoedfabrikant Hasbro maakte cijfers bekend die niet goed lijken te vallen, want het aandeel staat voorbeurs in het rood.

Dunkin

Koffie- en donutketen Dunkin' Brands gaat juist een fors hogere opening tegemoet na berichten dat het bedrijf gesprekken voert over een overname door de investeringsmaatschappij Inspire Brands, om zo van de beurs te verdwijnen.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,1 procent lager op 28.335,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde met een plus van 0,3 procent op 3465,39 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 11.548,28 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links