Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein verlies op kalme beurs Amsterdam

Klein verlies op kalme beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet vrijdag een kleine min optekenen, op een erg rustige handelsdag zonder veel richtinggevend nieuws. Veel beleggers houden een lang weekend na Hemelvaartsdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde tegen het middaguur 0,2 procent lager op 526,18 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 792,97 punten. Londen ging 0,1 procent omhoog, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,7 procent.

In de AEX was telecom- en kabelconcern Altice de grootste stijger met een plus van 1,6 procent. De Amerikaanse divisie van Altice heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse tv- en filmbedrijf Viacom om samen te werken op het gebied van reclame en distributie.

Randstad

De oliefondsen op het Damrak stonden onder druk door de flinke daling van de olieprijzen een dag eerder. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore ging 1,2 procent omlaag en was daarmee de grootste verliezer in de AEX. Tankopslagbedrijf Vopak daalde 0,9 procent en olieconcern Shell leverde 0,6 procent in. Bodemonderzoeker Fugro zakte 0,8 procent in de MidKap.

Ook uitzender Randstad behoorde bij de hoofdfondsen tot de sterkere dalers met een min van 1,1 procent. De verzekeraars Aegon en NN Group hadden het ook moeilijk met minnen tot 1 procent.

Alfa Financial Software

In Londen was softwarebedrijf Alfa Financial Software een uitblinker bij zijn debuut op de aandelenmarkt. De koers van Alfa schoot meer dan 28 procent omhoog. Het is de grootste beursgang van een technologiebedrijf in Londen sinds 2015.

De olieprijzen gingen donderdag flink omlaag na het besluit van oliekartel OPEC om de productieverlaging te verlengen tot eind maart volgend jaar. Handelaren hadden voorzichtig gehoopt op méér maatregelen om het overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan.

Euro

Overigens krabbelden de olieprijzen vrijdag iets op. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 49,14 dollar en Brentolie ging 0,6 procent omhoog tot 51,77 dollar.

De euro was 1,1216 dollar waard, tegen 1,1223 dollar bij het Europese slot een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links