Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen op winst

Europese beurzen op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst. Ook elders in Europa herstelden graadmeters iets van de stevige verliezen van de voorbije sessies door toenemende zorgen over de staat van de mondiale economie. Beleggers hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsoverleg tussen Washington en Peking.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,9 procent hoger op 546,27 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 753,95 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,9 procent.

Betaalbedrijf Ayen was de koploper in de AEX met een winst van 3,4 procent. Betaalbedrijven weten de laatste tijd de aandacht op zich gericht na de eerder aangekondigde fusie tussen Worldpay en FIS. Die bedrijven voerden onder meer schaalgrootte op als reden voor het samengaan, waarmee volgens sommige kenners meer deals in de sector mogelijk op de rol staan.

Wirecard

Fintechbedrijf Wirecard won in Frankfurt 26 procent aan beurswaarde. Volgens het bedrijf blijkt uit extern onderzoek dat het bedrijf zich niet schuldig heeft gemaakt aan fraude door het Singaporese kantoor van Wirecard.

In de MidKap ging verlichtingsbedrijf Signify aan kop met een plus van 4,6 procent. Sportschoolketen Basic-Fit stond onderaan met een min van 1,7 procent. OCI won 1,2 procent. De kunstmestsector staat volgens analisten van Berenberg aan een vooravond van een consolidatiegolf, waarin een fusie tussen OCI en de Noorse branchegenoot Yara ,,zeer aannemelijk is''.

Airbus

Op de lokale markt verloor Curetis 0,8 procent. Het biotechnologiebedrijf gaat een strategische samenwerking aan met het Italiaanse A. Menarini Diagnostics (AMD) voor distributie van zijn diagnosesysteem Unyvero.

Airbus steeg 2 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer verkoopt 300 toestellen aan China. Met de deal zou een bedrag van 35 miljard euro gemoeid zijn op basis van catalogusprijzen. In Kopenhagen zag Bang & Olufsen 25 procent beurswaarde verdampen. De Deense maker van hifi-systemen zag de omzet fors dalen.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 59,98 dollar. Brent klom 0,9 procent in prijs tot 67,84 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 maart 2019 16:29

    AFN one liner..

    Ook elders in Europa herstelden graadmeters iets van de stevige verliezen van de voorbije sessies door toenemende zorgen (???) over de staat van de mondiale economie ., zoals.......

    en toen was het stil.

    of zijn beleggers gewoon in een richting geduwd, want volgens mij staan wij aan begin van nieuwe technologie.

    2020 moet 5G ingevoerd zijn.

    Elektrisch auto's,laadpalen, zonnepanelen zullen meer in straatbeeld komen (later zullen wij wel klagen dat onze uitzicht verpest wordt door laadpalen. Maar dat zien wij wel weer na 4 jaar regeren.. want dan zijn deze problemen voor een andere coalitie. Eerst even zieltjes winnen).

    Woningen/appartementen worden gebouwd (hopelijk ook meer gevangenissen voor gasten die 3 strike hebben gekregen)

    Uitbreiding van Rdam Haven

    Zorgen ???....
    ik maak mij meer zorgen om besluiteloosheid van overheid.
    Bedrijven willen beginnen, maar wordt moeilijk als overheid continue de spelregels veranderen.
    Mondiale economie gaat juist investeren en uitbreiden, maar AFN journalisten zijn nog bezig om hun frustratie weg te schrijven dat de correctie, waar ze op doelen, nog steeds niet komt en houden de burgers en investeerders een beetje dom.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links