Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Samenwerkingsverband Curetis en Menarini

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis gaat een strategische samenwerking aan met het Italiaanse A. Menarini Diagnostics (AMD) voor pan-Europese distributie van zijn diagnosesysteem Unyvero. Het Duitse bedrijf, dat een notering heeft in Amsterdam, maakte dat dinsdag bekend in een verklaring.

Er werden geen financiële details gemeld over de deal die in april van kracht wordt. AMD gaat dan per direct Unyvero verspreiden in Duitsland, Frankrijk, de Benelux, Groot-Brittannië en Zwitserland, later gevolgd door Italië, Spanje en Portugal. Ook gaat AMD Unyvero uitbrengen in Zweden, wat de eerste Scandinavische markt wordt. De partijen zijn in gesprek over mogelijke uitbreiding naar andere internationale markten.

AMD zet zijn afdelingen voor verkoop, klantenservice, marketing en andere ondersteunende diensten in bij de samenwerking met Curetis. Er wordt verwacht dat dit flink zal bijdragen aan verdere marktintroductie van Unyvero in Europa. Volgens Curetis wordt door deze verbinding met AMD meer commerciële ondersteuning geboden aan Unyvero dan mogelijk was geweest met de eigen middelen van de onderneming in veel landen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links