Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op Europese beurzen

Kleine winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag op overwegend kleine winsten. Op het Damrak in Amsterdam was Randstad een opvallende uitschieter na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De AEX stond kort na de licht lagere opening op Wall Street 0,2 procent hoger op 460,58 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 673,75 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stonden vlak tot 0,8 procent in de plus.

Randstad behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 3,6 procent. De uitzender werd door beleggers beloond voor de omzetgroei van afgelopen kwartaal, die hoger was dan verwacht. De uitzender profiteerde onder meer van overnames in Italië en Japan en zag daarbij ook zijn winst toenemen.

KPN, dat later deze week met cijfers naar buiten komt, was met een winst van 3,9 procent de absolute uitblinker onder de hoofdfondsen. Het telecomconcern werd geholpen door het succes van branchegenoot Orange in Parijs. Dat telecomconcern wist ondanks stevige concurrentie op de thuismarkt Frankrijk meer omzet in de boeken te zetten en werd daarvoor door beleggers beloond. Het aandeel Orange steeg 4,8 procent.

ArcelorMittal kreeg er 2,3 procent bij. Het staalconcern deelde in de feestvreugde onder grondstofproducenten en mijnbouwers die in Europa over een breed front vooruit gingen. De sector profiteerde onder meer van de stijgende koperprijzen. In Londen behoorden om die reden Anglo American (plus 5,5 procent), Rio Tinto (plus 4,8 procent) en Antofagasta (plus 4,3 procent) tot de sterkere stijgers.

Bij de kleinere fondsen in Amsterdam verloor Wessanen 6,3 procent. De producent van duurzame voedingsmiddelen liet zich voorbeurs positief uit over de verwachte omzetgroei voor heel 2016, maar analisten spraken van zwakke derdekwartaalcijfers.

De euro was 1,0855 dollar waard, tegen 1,0890 dollar bij het Europese slot op maandag. Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 50,35 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 0,5 procent tot 51,21 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links