Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse koffieketen Costa op eigen benen

DUNSTABLE (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Britse pub-uitbater Whitbread gaat koffieketen Costa Coffee verzelfstandigen. De afsplitsing moet zo snel mogelijk plaatsvinden en zou binnen twee jaar afgerond moeten zijn, kondigde Whitbread aan.

Met de stap buigt Whitbread voor de druk van activistische investeerders. Die willen al langere tijd dat Costa en hotelketen Premier Inn afgestoten worden. Whitbread zelf ontkent dat de druk van de investeerders de reden was om Costa op eigen benen te zetten.

,,Het bestuur is al langer van mening dat Costa en Premier Inn onafhankelijke bedrijven zouden moeten zijn'', liet president-commissaris Adam Crozier weten. ,,Een scheiding zorgt voor meer focus voor beide bedrijven en geeft onze investeerders een belang in twee ondernemingen van hoge kwaliteit.''

Costa Coffee is de op een na grootste koffieketen ter wereld, na Starbucks. De 1971 opgerichte keten telt meer dan 2400 zaakjes in het Verenigd Koninkrijk, nog eens dik 1400 tenten in andere landen plus ruim 8000 Costa Express-zelfbedieningspunten. Het bedrijf is niet in Nederland actief.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links