Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'WDP op koers voor verdere groei'

AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP ligt uitstekend goed op koers voor verdere groei en dan vooral in Nederland en Roemenië. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming. De marktvorsers wijzen onder meer op de resultaten van de portefeuille, die volgens KBC van hoge kwaliteit is.

De kenners gingen al wel uit van een stevige verbetering van de resultaten. WDP zag in het eerste kwartaal de winst groeien ten opzichte van een jaar eerder. Verder wist het concern de balans te versterken, geholpen door de plaatsing van een lening met de looptijd van 11 jaar. KBC wijst er verder op dat de groei in Roemenië onder meer werd aangejaagd door de recente wijziging van de aandeelhoudersstructuur.

ING benadrukt dat WDP, dat eerder zijn eigen doelen naar boven toe bijstelde, nog altijd beter presteert dan 'nodig' is. Het vastgoedfonds zal, zoals het er nu voor staat, ruimschoots aan de gestelde doelen voldoen.

Eerdere belofte

ING wijst onder meer op de eerdere belofte van WDP. Het fonds beloofde tegen 2020 circa 1,25 miljard euro te investeren. In het afgelopen kwartaal werd daarvan 100 miljoen gerealiseerd. In 45 procent van de tijd die WDP zichzelf had gegeven is inmiddels 70 procent van dat doel bereikt. Voor de resterende kwartalen is per periode minder dan 50 miljoen euro aan investeringen nodig.

KBC en ING handhaafden hun hold-adviezen op WDP met een koersdoelen van respectievelijk 95 euro en 94 euro. Het aandeel WDP noteerde woensdag omstreeks 09.40 uur 0,2 procent lager op 102,60 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13:37 Barclays: WDP aantrekkelijk gewaardeerd
  2. 29 jan WDP ligt voor op eigen groeischema

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
WDP

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

WDP

24,820 15:20
+0,060 +0,24%
Premium

WDP ligt voor op eigen groeischema

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links