Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Druk op resultaat Van Lanschot Kempen

DEN BOSCH (AFN) - De winst van Van Lanschot Kempen is in het eerste kwartaal van het jaar lager uitgevallen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Exacte cijfers gaf Van Lanschot niet. Volgens de vermogensbeheerder lag het kwartaalresultaat wel in lijn met de laatste twee kwartalen van vorig jaar.

De Bossche vermogensbeheerder wijt de daling aan aanhoudende druk op de rentemarge. Anders dan bijvoorbeeld een jaar eerder zijn de mogelijkheden om de lage rentestanden te compenseren op. Eerder kon Van Lanschot bijvoorbeeld de rentes op spaargeld verlagen. Een woordvoerster benadrukt dat de rentedruk vanaf de tweede helft van vorig jaar nadrukkelijker wordt gevoeld. Verder heeft Van Lanschot anders dan een jaar eerder geen ,,significante bijdrage van verkoopopbrengsten".

De netto-instroom bij de vermogensbeheerdivisie bedroeg 400 miljoen euro. Negatieve koerseffecten zorgden per saldo voor een daling van het klantvermogen met 1 miljard euro tot 82,7 miljard euro. Verder was bij online beleggingscoach EVI sprake van versnelde groei van het aantal klanten. Ook werd het productaanbod voor Private Banking- en Asset Management-klanten uitgebreid.

Kapitaalpositie

De kapitaalpositie (CET I-ratio) exclusief ingehouden winst van het lopende boekjaar kwam uit op 20,2 procent. De invoering van de nieuwe accountantsstandaard IFRS 9 zal volgens Van Lanschot een impact hebben van 20 basispunten.

Aandeelhouders mogen op 31 mei stemmen over de voorgestelde loonsverhoging tot een kwart voor de top van Van Lanschot. Er kwam veel kritiek op de salarisverhogingen omdat deze niet zouden bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de financiële sector. Onder meer minister van Financiën Wopke Hoekstra gaf een waarschuwing af aan de vermogensbeheerder. Voorafgaand aan de stemming geeft de raad van commissarissen van Van Lanschot tekst en uitleg over het voorstel.

Het aandeel Van Lanschot Kempen noteerde woensdag omstreeks 09.15 uur 1,4 procent lager.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mrt Van Lanschot Kempen lost AT1-obligatie af
  2. 23 feb Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Van Lanschot Kempen NV

32,350 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links