Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Volkswagen moet Spaanse gedupeerden dieselschandaal vergoeden

Gepubliceerd op 25 januari 2021 19:42 | Views: 1.409 | Onderwerpen: autoindustrie, Spanje

Volkswagen 08 mrt

223,00 +10,20 (+4,79%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 08 mrt

195,90 +1,12 (+0,58%)

VOLKSWAGEN PREF 08 mrt

199,98 +6,50 (+3,36%)

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen moet aan gedupeerde Spaanse automobilisten in het dieselschandaal vergoedingen van 3000 euro per persoon betalen. Dit heeft een rechter in Madrid bepaald. Volgens consumentenorganisaties gaat het om een belangrijke juridische overwinning op het autoconcern, maar Volkswagen heeft al aangegeven in beroep te gaan.

Het betreft een van de vele claimzaken die zijn aangespannen tegen het Duitse bedrijf. Voor Volkswagen zouden de Spaanse vergoedingen optellen tot meer dan 16 miljoen euro. Ook moeten de betrokken auto's een gratis software-update krijgen.

Het dieselschandaal kwam in september 2015 aan het licht. Het bedrijf gaf toen toe op grote schaal emissietesten om de tuin te hebben geleid met sjoemelsoftware, waardoor dieselwagens schoner leken dan ze in werkelijkheid waren. De kwestie heeft Volkswagen al vele miljarden gekost aan boetes en reparatiekosten. In landen als de Verenigde Staten en Australië zijn ook al vergoedingen uitgekeerd.

In Nederland vinden eveneens procedures plaats om compensatie te krijgen van Volkswagen. Hier is onder meer de Consumentenbond bij betrokken. In Nederland zouden zo'n 180.000 mensen destijds een VW-diesel met sjoemelsoftware hebben gekocht of geleaset.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen 62% zegt kopen 8 stemmen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 50% zegt kopen 6 stemmen
VOLKSWAGEN PREF 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare