Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klokkenluider wil top SBM laten verhoren

AMSTERDAM (AFN) - Jonathan Taylor, de klokkenluider die eerder door SBM Offshore voor de rechter was gedaagd, wil meerdere topbestuurders van de maritiem dienstverlener onder ede te laten verhoren. Dat blijkt uit een verzoekschrift aan de rechtbank Amsterdam waarop De Telegraaf woensdag een hand wist te leggen.

Taylor werkte eerder voor SBM en probeert al jaren een financiële vergoeding los te krijgen omdat hij in 2012 moest vertrekken. Volgens hem kwam dat om hij bepaalde smeergeldzaken wilde melden aan de autoriteiten en het bedrijf dat geweigerd zou hebben. Taylor roept nu onder meer topman Bruno Chabas en president-commissaris Frans Cremers als getuigen op.

In 2012 kwam een groot omkoopschandaal bij SBM aan het licht. Het bedrijf zou functionarissen in Afrikaanse landen en Brazilië hebben omgekocht. Later werd voor miljoenen vervolging afgekocht bij het Nederlandse Openbaar Ministerie. Taylor wordt gezien als de persoon achter een serie beschuldigingen aan het adres van het Schiedamse bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 24 mei 2017 17:06

    Wat ik niet begrijp, is dat SBM bijna alleen als grote boosdoener in het Braziliaans corruptie schandaal wordt neergezet. Het moet wel duizenden bedrijven betreffen, want anders was er geen handel te doen met die in en in corrupte Braziliaanse politici en hun bevriende bedrijven.

    Liever zie ik eens een goed pleidooi om te vermijden dat bedrijven bijna gedwongen worden mee te doen met zakken vullerij door politici.
    Overigens is het denk ik wel zo dat SBM dom is geweest en hun zaakjes niet goed hebben ingekleed om buiten schot te blijven.

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 24 mei 2017 17:32
    over klokkenluiders gesproken, de heer wilders heeft pechtold en rutte iets zien 'drinken' op het strand bij scheveningen. we snappen allemaal dat de beste eigenaar zijn vergunning voor grote luidruchtige feesten in de pocket heeft.

    ik weet dat het kleuterklasje van juffrouw schippers echt wel zijn best doet met binnen de lijntjes kleuren. maar koffie drinken, oh here, we glijden af. we rollen binnen enkele minuten zo de afgrond in met de hele boerderij.

    nee beide heren zijn iets aan het bekokstoven om boer koekoek eruit te knallen, en het motorblok te vormen van een 690.465.114 partijenstelsel.
  3. [verwijderd] 24 mei 2017 17:39
    'koffiedrinken' knipoog. je begrijpt me. we mogen god op onze blote knieën bedanken dat we zo'n doortrapte en doorgewinterde paparazzi in huis hebben als de heer wilders. die de kiekjes van de fases van het formeren aan het gewone volk op magnifieke wijze weet vast te leggen.

    de achterkamertjes worden zo een open deur. het is alsof je gewoon erbij zit trouwens, fenomenaal. lekker met je sandalen door het zand lopen, en even een bakkie pleur nuttigt. of hoe mark hem altijd noemt, haags bakkie.
  4. [verwijderd] 24 mei 2017 17:49
    1 van de weinige arcadehallen die nederland nog kent is verderop. niet veel mensen durven het oldskool vertier nog aan. volgens mij in zwolle zit een arcade en game museum. waar je nog als ik het goed heb oude klassiekers kan spelen. voor de liefhebber. inmiddels oude lullen btw. daar reken ik mijzelf ook onder.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:35
    125,400
    -0,16% -0,200
  2. SBM Offshore 17:35
    14,560
    +0,69% +0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links