Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Licht hogere opening voor Amerikaanse beurzen

Licht hogere opening voor Amerikaanse beurzen

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag licht hoger van start gegaan. Afgezien van nog wat kwartaalcijfers hebben beleggers weinig richtinggevend nieuws voorhanden. Op Wall Street wordt verder uitgekeken naar de notulen van de laatste vergadering van de Fed, die later op de dag naar buiten komen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel een fractie hoger op 20.940 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent, tot 2399 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er ook 0,1 procent bij op 6143 punten.

Bij de bedrijven opende onder meer Tiffany & Co de boeken. De juweliersketen verraste beleggers met de mededeling dat de vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal zijn afgenomen. Het aandeel ging daarop dik 7 procent onderuit.

Ook doe-het-zelfketen Lowe's en auto-onderdelenmaker Advance Auto Parts kwamen met tegenvallende cijfers. Zij noteerden respectievelijk 3,5 en 5,6 procent lager. Winkelketen Container Store maakte in de eerste handelsminuten juist een koerssprong van bijna 40 procent vanwege een flink gestegen kwartaalwinst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links