Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dieselgate blijft domper op winst Volkswagen

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De afboekingen voor het dieselschandaal bij Volkswagen zijn vorig jaar opgelopen met 6,4 miljard euro. Daarmee heeft de Duitse autogigant sinds de emissiefraude in september 2015 aan het licht kwam tot nu toe 22,6 miljard euro opzijgezet voor boetes, reparaties en juridische kosten, zo meldde de Duitse autogigant vrijdag.

De totale kosten voor Volkswagen door het gesjoemel met 11 miljoen dieselauto's wereldwijd kunnen overigens nog veel hoger uitkomen. Alleen al in Noord-Amerika is het bedrijf aan boetes en reparaties meer dan 23 miljard dollar kwijt. Daarnaast lopen er nog honderden rechtszaken door gedupeerde beleggers en volgt nog een strafzaak in Duitsland.

Volkswagen meldde verder een stijging van de operationele winst voor afschrijvingen met 14 procent in 2016 ten opzichte van een jaar eerder tot 14,6 miljard euro. Onder de streep noteerde het bedrijf 2,8 miljard euro, na een verlies van 5,5 miljard euro in 2015. De omzet steeg met 1,9 procent tot 217 miljard euro.

Optimistisch

Topman Matthias Müller zegt optimistisch te zijn over de toekomst van zijn bedrijf, dat het afgelopen jaar Toyota van de troon stootte als grootste automaker ter wereld. ,,Uit de cijfers blijkt dat we we goed voor staan, zowel in financieel als operationeel opzicht."

Voor 2017 rekent Volkswagen op een lichte stijging van het aantal verkochte auto's, ondanks de ,,aanhoudend uitdagende marktomstandigheden". Daarbij verwijst Volkswagen naar de economie, de sterke concurrentie, schommelende wisselkoersen en de verdere nasleep van de dieselcrisis. De omzet groeit naar verwachting met 4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 18 apr
    141,400
    +0,21% +0,300
  2. 121,950
    +0,74% +0,900

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links