Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers Brunel stellen teleur'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over 2016 die detacheerder Brunel vrijdag presenteerde, stellen teleur. Ook de vooruitzichten die het bedrijf schetste, zijn aan de magere kant. Dat schrijft analist Marc Zwartsenburg van ING in een commentaar.

De omzet overtrof volgens de marktvorser de gemiddelde verwachting, maar het bedrijfsresultaat (ebit) viel lager uit, Vooral het dividend van 0,40 euro per aandeel dat Brunel voorstelt, valt fors tegen. ING ging in zijn meest conservatieve raming uit van 0,50 euro, de markt verwachtte gemiddeld 0,75 euro.

Uit de vooruitzichten maakt Zwartsenburg op dat Brunel 2017 nog zwakker begonnen is dan 2016. Niet eerder dan in de tweede jaarhelft ziet het bedrijf ruimte voor enige verbetering. Daarbij komt dat, naast de olie- en gasactiviteiten, ook de Nederlandse tak slechter draait dan gedacht.

Ook analisten van KBC Securities vinden de omzet meevallen, terwijl de ebit teleurstelt. Zij spreken dan ook van een gemengd beeld. In tegenstelling tot ING had KBC juist gerekend op een lager dividend, van 0,33 euro per aandeel.

ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 14 euro. KBC is een stuk positiever met een koopaanbeveling en een richtpijs van 20,50 euro. Het aandeel Brunel zakte vrijdag in het eerste handelsuur 4,3 procent naar 15,29 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb AEX op de waakvlam het weekend in, koersdreun Besi, Alfen en Galapagos 2
  2. 23 feb Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. trui 24 februari 2017 12:07
    Zag op LinkedIn een foto van 3 voormalige Brunel Managers samen met eigenaar van YER. Speelt daar dan ook iets? Sinds hun vertrek performed Brunel zwaar onder tov Peers. Duitsland wordt nu als halleluja gepresenteerd maar is ver verwijderd van de operationele resultaten in het verleden. Zo ook Nederland. Ben het eens met AW.NL, het lijkt erop dat van Barneveld het niet voor elkaar krijgt!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Brunel International

9,990 15:23
+0,050 +0,50%
Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links