Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intel hard omlaag op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie overwegend op verlies. Chipmaker Intel ging in de uitverkoop na slechter dan verwachte resultaten. Verder zijn beleggers nog altijd in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen over een nieuw coronasteunpakket. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 28.256 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 3453 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 11.495 punten.

Mnuchin en Pelosi zijn na veel onderhandelingen dicht bij een deal voor een steunpakket van om en nabij de 2 biljoen dollar. Als zo'n akkoord is bereikt moet de Senaat er nog over stemmen en die lijkt voorlopig niet van plan zijn goedkeuring te geven. Bovendien gaat er na het bereiken van een deal nog tijd overheen om die in een wetsvoorstel te vatten. Beleggers rekenen er echter steeds vaster op dat de steun er daadwerkelijk komt.

Intel

Intel verloor bijna 11 procent. De chipmaker had last van productievertragingen en een mindere vraag naar chips voor datacenters. Mede door de coronacrisis lieten veel bedrijven en overheden het na om bestellingen te plaatsen. Concurrenten Nvidia en AMD stonden tot 2,4 procent hoger.

Positief nieuws was er verder over een behandeling voor Covid-19. Gilead-medicijn Veklury, dat eerder bekend stond als remdesivir, wordt door de Amerikaanse toezichthouder FDA officieel toegelaten. Eerder kreeg Gilead al een noodgoedkeuring in de VS. Het aandeel Gilead won 0,6 procent.

American Express

Verder kwam American Express (min 3,4 procent) met cijfers. Klanten van het bedrijf gaven ook in het derde kwartaal veel minder uit dan gebruikelijk, met als gevolg een fors lagere winst. Wel bleven houders van de creditcards het bedrijf trouw.

Speelgoedmaker Mattel profiteerde tijdens de coronacrisis van een grotere vraag naar speelgoed en won 12 procent. Thuiswerkende ouders probeerden hun eveneens thuiszittende kroost zoet te houden en voor Mattel betekende dat een toegenomen vraag naar Barbie-poppen en Hot Wheels-autootjes. Mattel rekent bovendien op hogere omzet in het feestdagenseizoen.

De euro was 1,1854 dollar waard, tegen 1,1844 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 39,82 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder op 41,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. RodolfoBoxo 23 oktober 2020 21:51
    .. ja leuk maar wat een onglooflijke manipulatieve beursindexen zijn die Dow Jones en NasdaQ om weer schijnheilig weer bijna in de plus te eindigen, Nabeurs gaan we natuurlijk omlaag, om weer bij de opening van maandag alles weer in te halen.....maar stiekem is de trend op langer termijn naar beneden
  2. [verwijderd] 23 oktober 2020 22:51
    quote:

    RodolfoBoxo schreef op 23 oktober 2020 21:51:

    .. ja leuk maar wat een onglooflijke manipulatieve beursindexen zijn die Dow Jones en NasdaQ om weer schijnheilig weer bijna in de plus te eindigen, Nabeurs gaan we natuurlijk omlaag, om weer bij de opening van maandag alles weer in te halen.....maar stiekem is de trend op langer termijn naar beneden
    Ook een fijne avond. Advies: stap morgen met het andere been uit bed :)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Intel Corp 18 apr
    35,040
    -1,79% -0,640
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links