Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent hoger'

'Wall Street opent hoger'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen openen de handelsdag woensdag naar verwachting met winst. Beleggers in New York putten vertrouwen uit de winsten die op de koersborden in Europa verschenen. Eerder zorgden Chinese cijfers nog voor een lichte mineurstemming. Na de openingsbel worden cijfers bekend over de Amerikaanse industrie.

,,Een nachtje rust doet wonderen", zo redeneerden marktkenners op de kortstondige paniek die ontstond nadat marktonderzoekers Caixin en Markit bekendmaakten dat de Chinese industrie in september het sterkst is gekrompen sinds maart 2009. De Chinese president Xi Jinping, die op staatsbezoek is in de Verenigde Staten, liet eerder weten dat China de komende jaren verder zal groeien en dat de economie niet in gevaar verkeert.

China zet waarschijnlijk ook de koers van vliegtuigmaker Boeing in beweging. Het land heeft een order geplaatst voor driehonderd vliegtuigen bij het Amerikaanse bedrijf. Ook tekenden China en Boeing een overeenkomst voor de oprichting van een montagecentrum voor vliegtuigen in China.

JC Penney

Warenhuisketen JC Penney kan rekenen op een bovengemiddelde belangstelling van beleggers. Het bedrijf is naar verluidt op zoek naar een nieuw hoofd inkoop. Levensverzekeraar MetLife maakte bekend een inkoopprogramma van aandelen met 1 miljard dollar uit te breiden.

Ook zal de aandacht uit blijven gaan naar de automakers. Dinsdag werden de problemen bij Volkswagen, dat miljarden reserveert vanwege een dieselschandaal, in de hele automobielsector gevoeld. Zo gingen branchegenoten als General Motors, Ford Motor en Fiat Chrysler in de uitverkoop. Ook leveranciers aan Volkswagen als BorgWarner, Tenneco en Perceptron verloren fors.

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten dinsdag uiteindelijk fors in de min nadat ook de dalende olie- en grondstofprijzen en een verkoopgolf van biotechbedrijven het sentiment drukten. De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent lager op 16.330,47 punten. De brede S&P 500-index zakte 1,2 procent tot 1942,74 punten terwijl schermenbeurs Nasdaq een min toonde van 1,5 procent op 4756,72 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links