Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers deden het rustig aan en keken uit naar de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal geven op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Marktpartijen zijn vooral benieuwd of Powell aanwijzingen zal geven over verdere renteverlagingen in de Verenigde Staten.

De Nikkei in Tokio ging 0,4 procent hoger het weekeinde in op 20.710,91 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 1,4 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse kerninflatie, de consumentenprijzen exclusief vers voedsel, in juli is uitgekomen op 0,6 procent. Dat is gelijk aan de inflatie in juni. De Japanse centrale bank heeft een doelstelling voor de kerninflatie van 2 procent.

De Japanse defensiebedrijven zaten in de lift nadat Zuid-Korea een streep zette door een overeenkomst met Japan over het uitwisselen van militaire inlichtingen. Japan en Zuid-Korea zijn al geruime tijd verwikkeld in een diplomatieke ruzie. De makers van defensie-apparatuur Ishikawa Seisakusho en Howa Machinery stegen 3,5 procent en 4,3 procent. Hanatour Japan, die reizen organiseert van Japan naar Zuid-Korea, zakte daarentegen 1,7 procent.

De Chinese beurzen gingen licht vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,5 procent. In Seoul stond de Kospi nagenoeg onveranderd. De All Ordinaries in Sydney boekte een winst van 0,3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links