Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zonnige dag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 1,3 procent hoger op 583,41 punten, het hoogste niveau sinds 2001. De MidKap klom 1 procent tot 827,14 punten. Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 1,8 procent vooruit.

ArcelorMittal ging aan kop in de AEX met een winst van 5,6 procent. Het staalconcern verhoogde zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten. Randstad won 2,3 procent na cijfers van het uitzendconcern. Biotechnoloog Galapagos was na de stevige winst van maandag met een min van 4 procent de grootste daler.

Basic-Fit

In de MidKap moest Basic-Fit (min 6,9 procent) het ontgelden. De uitbater van fitnesscentra wist de omzet in de eerste jaarhelft flink op te voeren, maar analisten en beleggers hadden op meer gehoopt.

De Europese chipbedrijven en toeleveranciers van Apple waren in trek. De iPhone-maker is volgens persbureau Bloomberg in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. In Amsterdam won chipmachinemaker ASML 2,1 procent. De chipbedrijven ASMI en Besi stegen tot 2,8 procent.

Continental

In Zürich klom sensormaker AMS 5,8 procent na een sterk kwartaalbericht. De Oostenrijkse toeleverancier van Apple liet ook weten toch weer na te denken over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht (plus 3,3 procent).

De Duitse maker van banden en remsystemen Continental dikte 6,6 procent aan in Frankfurt, ondanks een verlaging van de verwachtingen voor dit jaar. Daimler won 5,2 procent. Beijing Automotive Group (BAIC) heeft een belang van 5 procent genomen in de autobouwer. Concurrent BMW klom 4,6 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley.

De euro was 1,1161 dollar waard tegen 1,1217 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 56,34 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent tot 63,28 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links