Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AkzoNobel aan kop in licht positieve AEX

AkzoNobel aan kop in licht positieve AEX

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel stond donderdag opnieuw in de schijnwerpers op de beurs in Amsterdam. Topman Michael McGarry van belager PPG Industries zei bij een bezoek aan Nederland dat hij een vijandig bod niet uitsluit als het verf- en chemiebedrijf zich tegen een overname blijft verzetten.

De toonaangevende AEX-index stond in de middaghandel 0,4 procent hoger op 511,72 punten. De MidKap steeg 0,7 procent naar 736,34 punten. De belangrijkste graadmeters op de beurzen van Londen, Frankrijk en Parijs wonnen tot 0,7 procent.

De top van PPG lichtte in Amsterdam zijn plannen toe. Volgens de bestuurders zijn de bezwaren die AkzoNobel opwerpt tegen een fusie erg overdreven en zal rekening worden gehouden met alle belanghebbenden. Het bezoek voerde de druk op AkzoNobel verder op. Het aandeel ging aan kop in de AEX met een winst van 2,4 procent.

Gemalto

Gemalto moest opnieuw een flinke veer laten. De digitaal beveiliger ging woensdag al zwaar onderuit na een winstwaarschuwing. Donderdag was het met een daling van 4 procent opnieuw de grootste verliezer in de AEX, nadat verscheidene analisten zich negatief uitlieten over het bedrijf.

Uitbater van fitnessclubs Basic-Fit leverde na een positieve opening 4,7 procent in. Het bedrijf verwacht dit jaar zwarte cijfers te schrijven. Daarbij moeten er per saldo zo'n honderd clubs bijkomen. Verder ging investeerder Kardan 4 procent onderuit na de publicatie van tegenvallende cijfers.

BASF

In Frankfurt dikte BASF 0,6 procent aan. Het chemiebedrijf bereikte overeenstemming met de Nederlandse branchegenoot Stahl over de verkoop van zijn divisie leerchemie.

De rederijen Hapag-Lloyd en AP Møller-Mærsk zijn in de Verenigde Staten doelwit van een onderzoek naar mogelijke kartelovertredingen op het gebied van containervervoer. In respectievelijk Frankfurt en Kopenhagen gingen hun aandelenkoersen met 1,8 en 0,2 procent omlaag.

De euro werd verhandeld voor 1,0788 dollar, tegen 1,0803 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 47,80 dollar en Brentolie werd 0,3 procent goedkoper bij 50,51 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 11:33
    876,31
    +0,26% +2,29
  2. Akzo Nobel 11:17
    62,640
    +0,42% +0,260

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links