Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: voldoende steun in eurogroep

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zegt dat hij voldoende steun heeft in de eurogroep om voorzitter te blijven van dit overlegorgaan van eurolanden. De bewindsman raakte deze week in opspraak door een opmerking over drank en vrouwen, die vooral Zuid-Europese landen en Europese sociaaldemocraten in het verkeerde keelgat schoot.

Volgens Dijsselbloem heeft hij ,,natuurlijk'' nog voldoende steun: ,,Er is geen enkele reden waarom dat niet zo zou zijn.'' Hij zegt dat meerdere collega's hem op de ,,ongelukkige'' uitspraak wezen en vroegen hem daar wat over te zeggen. Dijsselbloem sprak daarna over een misverstand dat hij betreurt. ,,Daarmee was het voor de ministers ook klaar'', aldus de voorzitter.

Dijsselbloem had in een interview gezegd dat ,,ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen kan uitgeven'' om daarna om hulp te vragen. Zuid-Europese landen, die leunen op financiële steun, voelden zich aangesproken en eisten zijn aftreden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Berenschieter 23 maart 2017 14:55
    Het gekke van ons stelsel is dat je juist wel al je geld aan vrouwen en drank mag uitgeven en daarna gewoon om hulp mag vragen en nog mag verwachten ook. Dijsselbloem had er beter aan gedaan om regeringen gewooon te wijzen op hun verplichtingen om te zorgen voor binnen de regels blijvende begrotingen en resultaten.
  2. Heupie van Salland 24 maart 2017 22:08
    Ik vind de uitspraak geweldig. Enne; Dijsselbloem vind ik de bekwaamste, duidelijkste en beste min.v.fin. sinds decennia in NL. Als de PvdA onverhoopt zou mee regeren dan mag hij van mij nog een rit acteren. Ach, de zeurolanden kunnen - zoals iedere verslaafde - gewoon niet tegen de waarheid.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links