Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Basic-Fit richt pijlen op Frankrijk

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit zet sterk in op groei in Frankrijk. Volgens de beursgenoteerde sportschooluitbater zijn er in dat land nu nog relatief weinig fitnessclubs, waardoor er voor het bedrijf grote kansen liggen. Het is de bedoeling dat het aantal clubs van Basic-Fit in Frankrijk dit jaar ruwweg verdubbelt tot ruim 140 vestigingen.

,,In Frankrijk is nu ongeveer 7 procent van de bevolking lid van een sportschool. In Nederland is dat 14 procent'', stelt topman René Moos. Dat verschil komt volgens hem vooral door het beperkte aanbod in Frankrijk ,,Mensen zijn niet bereid om een half uur te fietsen of in de auto te stappen om naar de sportschool te gaan.''

Afgelopen jaar kreeg Basic-Fit er al 48 nieuwe clubs bij in Frankrijk. Daarmee was de groei daar veel sterker dan in Nederland, waar acht locaties werden geopend. Basic-Fit telt in Nederland nu 148 vestigingen. Moos denkt dat er hier uiteindelijk ruimte is voor zo'n 250 clubs en wil er de komende jaren telkens ongeveer 10 openen.

419 locaties

Basic-Fit heeft zijn netwerk van fitnessclubs afgelopen jaar over de gehele linie sterk uitgebreid. Er kwamen alles bij elkaar 81 locaties bij, waardoor het totaal op 419 kwam. Het ledenbestand groeide verder met meer dan een kwart naar 1,21 miljoen mensen. Het bedrijf merkte ook dat er veel vraag was naar persoonlijke trainers en dagpassen.

Volgens Moos was 2016 ,,het meest succesvolle jaar'' voor Basic-Fit ooit. De omzet ging met 28 procent vooruit naar 259 miljoen euro. Clubs die al langer dan een jaar open waren zagen hun opbrengsten gemiddeld met 5 procent oplopen ten opzichte van 2015.

Verlies

Onder de streep kwam Basic-Fit door eenmalige kosten nog wel geld tekort. Het nettoverlies bedroeg ruim 32 miljoen euro, tegen een min van 23 miljoen euro in 2015. Er moesten onder meer kosten worden gemaakt in verband met de beursgang in juni vorig jaar.

Dit jaar denkt het bedrijf zwarte cijfers te schrijven. In 2017 moeten er per saldo zo'n honderd clubs bijkomen en er zitten meer nieuwe locaties in de pijplijn. Daarbij rekent Basic-Fit voor de komende tijd op een gemiddelde omzetgroei van tenminste 20 procent per jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel Basic-Fit
  2. 15 mrt Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Basic-Fit

20,680 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links