Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Johnson 'pauzeert' invoering brexitwetgeving

Johnson 'pauzeert' invoering brexitwetgeving

LONDEN (AFN) - De Britse premier Boris Johnson houdt vast aan zijn brexitdeal, maar schort de invoering van de wetgeving op. Dat zei de Conservatieve leider nadat het Lagerhuis tegen het voorstel had gestemd om de brexitwetgeving versneld te behandelen.

Het lijkt door de uitkomst van die stemming onmogelijk te zijn de brexitdeal van Johnson voor 31 oktober door het parlement te loodsen. Het Verenigd Koninkrijk moet op die datum de Europese Unie verlaten. Johnson heeft de EU in opdracht van het parlement al gevraagd die brexitdeadline uit te stellen. Daar moeten de andere EU-lidstaten wel unaniem mee instemmen.

Johnson zei na de cruciale stemming dat de voorbereidingen voor een brexit zonder deal nu worden versneld. Ook gaat hij met EU-leiders praten over het verzoek tot brexituitstel. "Ik zal met EU-lidstaten praten over hun voornemens tot ze een besluit hebben genomen", zei hij in het Lagerhuis. "En tot ze een besluit hebben genomen pauzeren we deze wetgeving."

Uitstel

De premier benadrukte wel dat hij tegen uitstel van de brexit blijft. "Dat zal ik ook tegen de EU zeggen." Ook houdt hij vast aan zijn overeenkomst met de EU: "Linksom of rechtsom zullen we de EU verlaten met deze deal."

De Europese Commissie wacht af met wat voor boodschap Johnson komt over de vervolgstappen die hij in gedachten heeft. Het dagelijks EU-bestuur neemt "akte van het resultaat", aldus een woordvoerster. EU-president Donald Tusk is regeringsleiders aan het raadplegen over het verzoek van het Verenigd Koninkrijk voor een uitstel tot 31 januari 2020, voegt de zegsvrouw daaraan toe.

De EU wil wel uitstel verlenen, mits daarvoor een goede reden wordt aangevoerd. Tusk zei eerder op de dag dat het uitstelverzoek met veel ernst moet worden behandeld. Johnson zei in het Lagerhuis dat het nu aan de Europese Unie is om een beslissing te nemen. Hij zegt met de lidstaten te overleggen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Go Go Go ! 22 oktober 2019 21:45
    Had gedacht dat ze op dat eiland inmiddels al wel een keuze (vóór de deal en dus eind oktober foetsie) hadden gemaakt, maar de verlatingsangst is kennelijk nog wat te groot op dit moment.

    Jammer, hoe vaak krijg je nu de kans om onder het juk van de EU uit te geraken. Die Briiten, die redden zich wel.
  2. BeursVis 22 oktober 2019 22:32
    quote:

    snuf13 schreef op 22 oktober 2019 22:27:

    Het vertrouwen is totaal weg...... Dat gaat ook gevolgen hebben voor de beurzen.....!!!

    Beleggers gaan ook het vertrouwen verliezen, wat betekent, dat we een heel stuk omlaag gaan.

    Lang leve UK.... lang leve de eurocraten!!!
    Nee wel nee, dat vertrouwen is al tijden weg. Dit heeft niet zo veel invloed.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links