Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Takeaway.com koploper in AEX

Takeaway.com koploper in AEX

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelsite Takeaway.com voerde dinsdagmiddag de hoofdfondsen aan op de beurs in Amsterdam. Techinvesteerder Prosus, die vorige maand een beursnotering kreeg in Amsterdam, deed een bod op het Britse Just Eat, de beoogde fusiepartner van Takeaway.

Takeaway noteerde omstreeks 15.50 uur een plus van 2,8 procent. In Londen steeg Just Eat dik 24 procent in waarde. Technologiefonds Prosus (plus 0,4 procent) heeft omgerekend zo'n 5,7 miljard euro over voor het Britse bedrijf. Het bod van Prosus is 20 procent hoger dan dat van maatijdbestelsite Takeaway. Volgens Just Eat biedt de deal met Takeaway echter meer waarde.

Het algehele beurssentiment was gematigd positief. Beleggers verwerkten de resultaten van grote bedrijven en hielden de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. De AEX-index op Beursplein 5 ging een fractie omhoog naar 576,08 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 861,58 punten. Frankfurt en Parijs klommen 0,1 procent. Londen won 0,7 procent. De Britse regering probeert de nieuwe brexitwetgeving in enkele dagen door het Lagerhuis te loodsen.

Uitzendreus

Uitzendreus Randstad won 0,1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Volgens analisten van KBC Securities daalde de autonome omzet van het uitzendconcern sterker dan verwacht. De winstmarge van het bedrijf bood wel aanleiding tot enige positiviteit. Daarnaast trok TomTom de aandacht. De navigatiedienstverlener klom zonder duidelijk aanwijsbare reden bijna 7 procent bij de middelgrote fondsen.

Buiten Nederland stond onder meer Reckitt Benckiser in de belangstelling. Het Britse levensmiddelenconcern verlaagde zijn omzetverwachting na een zwak derde kwartaal en verloor bijna 1 procent op de beurs in Londen. De kwartaalcijfers van het Duitse softwarebedrijf Software AG werden beloond met een koerswinst van een kleine 7 procent.

Verdampen

In Zürich zag AMS een eerdere stevige koerswinst verdampen en verloor meer dan 5 procent. De Oostenrijkse sensormaker profiteerde afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar zijn producten bij smartphonemakers.

De euro was 1,1139 dollar waard, tegen 1,1155 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 53,49 dollar. Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 59,20 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

861,07 13:00
-4,29 -0,50%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links