Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe Chief Technology Officer voor Nokia

Nieuwe Chief Technology Officer voor Nokia

ESPOO (AFN) - De Finse fabrikant van mobiele telefoons Nokia heeft Henry Tirri met onmiddellijke ingang benoemd tot Chief Technology Officer (CTO). Tirri neemt ook zitting in de raad van bestuur van het bedrijf. Dit maakte Nokia donderdag bekend.

Tirri gaat zich bezighouden met de stimulering van innovatie binnen Nokia en met de technologieagenda van het bedrijf. De nieuwe CTO was eerder directeur van het onderzoekscentrum van Nokia.

De Fin Tirri, die gaat werken vanuit Sunnyvale in Californië waar het onderzoekscentrum van Nokia is gevestigd, volgt de Amerikaan Richard Green op. Die besloot in juni voor onbepaalde tijd verlof op te nemen om 'persoonlijke redenen'. Verschillende media berichtten echter dat een meningsverschil met Nokia-bestuursvoorzitter Stephen Elop over de te volgen smartphone-strategie ten grondslag lag aan het vertrek van Green.

Nokia gaat vanaf het vierde kwartaal van dit jaar nieuwe smartphones op de markt brengen die draaien op het besturingssyteem Windows Phone van Microsoft. Het bedrijf heeft op de smartphonemarkt te kampen met hevige concurrentie van onder meer Apple en van smartphones met Androidsoftware van Google.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links