Login
 

Winst- en omzetstijging Hydratec

Gepubliceerd op 22 mrt 2012 om 11:13 | Views: 1.653

Hydratec 17 jan

56,00 +1,00 (+1,82%)

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec heeft in 2011 de winst en omzet flink zien stijgen. Alle activiteiten haalden positieve resultaten, zo meldde het kunststofbedrijf donderdag. De resultaten werden ook geholpen door de consolidatie van de activiteiten van Lias Industries, dat in de tweede helft van het jaar werd overgenomen.

De omzet steeg met 53 procent tot 84,2 miljoen euro. Exclusief Lias bedroeg de omzetstijging 9 procent. De winst kwam uit op 4,2 miljoen euro, tegen 2,1 miljoen euro in 2010.

Volgens topman Roland Zoomers werden in de tweede helft van het jaar de effecten van de economische crisis duidelijk merkbaar, maar kwam er in het laatste kwartaal van 2011 een einde aan de dalende orderportefeuilles. Zoomers merkte verder op dat Hydratec minder afhankelijk is geworden van de ontwikkelingen in West-Europa.

Concrete uitspraken

Toch vindt de onderneming het nu nog te vroeg om concrete uitspraken te doen over het verwachte resultaat in 2012. De omzet zal sowieso stijgen doordat de activiteiten van Lias over het gehele jaar zullen worden meegenomen.

Voor 2011 doet Hydratec een voorstel voor het uit te keren dividend van 1,20 euro per aandeel. In 2010 was dat 1 euro per aandeel. Het bedrijf heeft een doelstelling om jaarlijks 40 procent van de nettowinst aan aandeelhouders uit te keren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Hydratec

Gerelateerd

Hydratec Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links