Login
 

Logica blijft voorzichtig over markten

Gepubliceerd op 22 feb 2012 om 08:29 | Views: 1.826

AMSTERDAM (AFN) - Automatiseerder Logica blijft voorzichtig over de markten waar het actief is, gezien de huidige economische situatie. Dat meldde de onderneming woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

,,2011 was een moeilijker jaar dan we hadden verwacht'', zo constateerde topman Andy Green. Desondanks handhaaft Logica een eerder afgegeven verwachting, waarbij het rekent op een omzetgroei in een bandbreedte van 2 procent negatief tot 2 procent positief. De operationele marge zal dit jaar ,,boven de 6,5 procent''.

Ook zullen de activiteiten in de Benelux in 2012 weer winstgevend zijn, zo denkt Logica, dat aangaf het laatste kwartaal van het jaar sterk te zijn geëindigd. In december kondigde de onderneming aan 1300 banen te schrappen, waarvan 500 in de Benelux. Logica heeft ,,goede vooruitgang geboekt'' met de ingezette herstructurering, aldus Green woensdag, die voldoende moet zijn om het bedrijf aan te passen aan de markt.

Zwaarder

Logica behaalde in 2011 een omzet van 3,9 miljard pond, in lijn met de doorsnee verwachting van analisten. De aangepaste operationele winst was 114 miljoen pond. De orderportefeuille groeide het afgelopen jaar tot ruim 4,6 miljard pond.

Topman Green constateerde dat de activiteiten van Logica in de financiële sector het in het vierde kwartaal ,,duidelijk zwaarder'' hadden. Op dit moment ,,voelen de markten een beetje beter dan in december'', aldus Green.

De onderliggende winst kwam uit op 247 miljoen pond. Logica zei eerder te rekenen op een onderliggende winst van 240 à 250 miljoen pond.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links