Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Extra coronasteun niet genoeg voor zelfstandigen in nood'

Gepubliceerd op 22 januari 2021 17:58 | Views: 2.278

DEN HAAG (ANP) - De extra coronasteun die het kabinet donderdag aankondigde, helpt zelfstandigen niet snel genoeg. Dat stelt de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). "We maken ons grote zorgen over zelfstandig ondernemers bij wie het water nu al aan de lippen staat", aldus voorzitter Cristel van de Ven. "Het is belangrijk dat ze op zeer korte termijn een tegemoetkoming krijgen in hun vaste lasten."

Donderdag maakte het kabinet bekend dat het steunpakket voor ondernemers wordt verruimd met 7,6 miljard euro. Daarin is de afschaffing van de partnertoets voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) niet opgenomen, een wens van VZN. Daardoor blijft de Tozo volgens de brancheorganisatie voor veel zelfstandigen buiten bereik.

De regeling voor de tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten (TONK), die per 1 februari 2021 zou starten moet snel worden uitgewerkt, aldus VZN. Dat is een noodmaatregel voor huishoudens die in ernstige financiële problemen dreigen te komen. "Laat ondernemers die op hun tandvlees lopen, niet langer in het ongewisse", zegt Van de Ven.

Maar volgens de vereniging zitten er ook een aantal positieve punten in het aangekondigde pakket maatregelen. Zo wordt de regeling voor vaste lasten flink uitgebreid en komen nu ook starters in aanmerking voor steun. Voor zzp'ers verdwijnt de vermogenstoets voor de Tozo.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Donald de Kwakerd 23 januari 2021 00:33
  quote:

  Blanco rolling schreef op 22 januari 2021 19:29:


  De gedwongen sluiting door de overheid is feitelijk een vorm van onteigening en daar horen veel ruimere vergoedingen tegenovee te staan.
  Dus oa compensatie van de de winst van die ondernemers. Naast alle kosten dus!


  Compensatie van de winst? Oke doe mij maar 1 miljoen compensatie voor de winst die ik anders in theorie zou kunnen hebben gehad.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare