Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ctac onderuit op Damrak

Ctac onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten winsten zien. Beleggers wachten op de verdere ontwikkelingen rond de brexit, nadat het Britse Lagerhuis zaterdag besloot nog geen goedkeuring te geven aan de deal van premier Boris Johnson en de Europese Unie. Op het Damrak ging Ctac onderuit na een miljoenenboete.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de plus op 574,33 punten. De MidKap kreeg er 0,9 procent bij tot 857,77 punten, onder aanvoering van bodemonderzoeker Fugro (plus 3,2 procent). Frankfurt steeg 0,8 procent en Parijs won 0,3 procent. Londen klom 0,6 procent. De Britse regering doet later op de dag mogelijk een nieuwe poging de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis.

Ctac raakte 7 procent kwijt op de lokale markt. De automatiseerder moet bijna 2,4 miljoen euro betalen aan een ontevreden klant die een contract wilde ontbinden. Ctac bestudeert de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank nog en overweegt in beroep te gaan. Ook zoekt het bedrijf uit of het mogelijk is om de schade te verhalen op betrokken derden.

ArcelorMittal

Sterkste stijger in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 2,4 procent. Takeaway.com was de grootste daler met een verlies van meer dan 2 procent. Beleggers waren niet tevreden over het kwartaalbericht van maaltijdbezorger Just Eat, de beoogde fusiepartner van het Nederlandse Takeaway. Just Eat zakte ruim 4 procent in Londen.

In Frankfurt dikte Wirecard 5,7 procent aan. De Duitse betalingsverwerker heeft accountantsfirma KPMG opdracht gegeven om onafhankelijk onderzoek te doen naar beschuldigingen van boekhoudfraude. De Duitse softwaremaker SAP daalde een fractie na publicatie van de kwartaalcijfers.

Osram Licht

Osram Licht daalde 0,4 procent in Frankfurt. De Oostenrijkse sensormaker AMS (min 1,1 procent) heeft zijn bod op het Duitse verlichtingsbedrijf nieuw leven ingeblazen, door de voorwaarden voor het slagen van de deal te verlagen. Investeerders Bain en Advent zien af van een bod op Osram.

De euro bleef onveranderd op 1,1155 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 53,89 dollar. Brentolie noteerde vlak op 59,40 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 fanaat 21 oktober 2019 09:45
    Bij ctac is over de laatste 20 jaar weinig goed gegaan. Het wordt echt tijd voor een vertrek van de huidige ceo. Hij is uiteindelijk verantwoordelijk voor deze grote domper. Inschattingsfout van de bovenste plank, een directie onwaardig. Het verdere verloop van deze kwestie wordt er een van de lange adem.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links