Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Softwaregigant SAP voert winst stevig op

BERLIJN (AFN) - De Duitse softwarereus SAP heeft het voorbije kwartaal fors meer winst geboekt. De winstgroei ging gepaard met een hogere omzet, vooral bij de clouddivisie van de onderneming. Verder maakte SAP bekend dat het een samenwerking is aangegaan met het Amerikaanse techbedrijf Microsoft.

De nettowinst van de onderneming viel 28 procent hoger uit op 1,3 miljard euro. De omzet steeg met 13 procent tot 7,8 miljard euro. Bij de divisie waar de clouddiensten onder vallen was sprake van een omzetgroei van 37 procent.

Volgens Jennifer Morgan en Christian Klein, die momenteel de leiding hebben over SAP na het vertrek van Bill McDermott, is het zaak de goede resultaten te continueren. Zij praten investeerders volgende maand bij over te varen koers. Dan wordt ook meer bekend over eventuele aandelenopkoopprogramma's. Verder beloofde de onderneming werk te zullen maken van het terugbrengen van de schuldpositie.

De deal met Microsoft behelst clouddiensten van de bedrijven. Daarbij worden onder meer SAP-componenten beschikbaar op Microsoft-platform Azure. Doel van de krachtenbundeling is onder meer het vereenvoudigen van de integratie van SAP-applicaties.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links