Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Europa noteren in de min

Beurzen Europa noteren in de min

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op verlies. Ook elders in Europa gingen de graadmeters omlaag, in de hand geholpen door de dure euro, lagere olieprijzen en enkele tegenvallende kwartaalcijfers. In Amsterdam konden Philips Lighting en Accell beleggers absoluut niet bekoren, waardoor die fondsen in de uitverkoop gingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond 15.50 uur 0,4 procent lager op 523,99 punten. De MidKap daalde 1,7 procent tot 807,15 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,5 procent naar beneden.

MidKap-fonds Philips Lighting maakte een koersval van 7,4 procent en was daarmee met afstand de sterkste daler bij de middelgrote fondsen. Het verlichtingsbedrijf boekte afgelopen kwartaal meer winst, maar de omzet stond nog altijd onder druk.

Air France-KLM

Ook Air France-KLM ging na net als een dag eerder flink omlaag. De luchtvaartcombinatie zakte 5,3 procent. PostNL daalde 2 procent. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een inval gedaan bij de postbezorger wegens een lopend onderzoek naar misbruik van de mededingingswet.

In de AEX sloot AkzoNobel de rij met een verlies van 2,3 procent. De topman van de Amerikaanse verfreus PPG Industries, die lange tijd loerde op een overname van Akzo, liet weten geen nieuw bod te doen op zijn Nederlandse branchegenoot. Grootste stijger was biotechbedrijf Galapagos met een winst van 3,3 procent.

Accell

Bij de kleinere bedrijven ging fietsenfabrikant Accell meer dan 9 procent onderuit, na een forse winstdaling in de eerste jaarhelft. Beleggers waren ook niet tevreden over de resultaten van specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities. Dat aandeel werd ruim 5 procent lager gezet.

Buiten Nederland trok onder meer de Franse maker van auto-onderdelen Valeo de aandacht, die in Parijs bijna 7 procent verloor vanwege tegenvallende resultaten. De Britse betalingsverwerker Paysafe steeg daarentegen zo'n 7 procent in Londen, na een overnamebod van private investeerders Blackstone en CVC Capital.

De euro noteerde rond het hoogste niveau in twee jaar op 1,1640 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 46,56 dollar. Brentolie was 0,7 procent goedkoper op 48,97 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 21 juli 2017 16:16
    Nou,het beursje is wel in een hele vrolijke vakantie stemming,alles klettert naar beneden,ik dacht mijn positie accell weer eens wat te gaan versterken,mis poes!!.
    Overduidelijk tonen de cijfers aan dat accell behoorlijk naast de pot pist,stella zal wel met de winst gaan strijken,zelf had ik op een positief verhaal gerekent,gezien hun snoeverij tegen pon;je kom maar eens terug als je meer dan 40€ bied,ze hadden beter direkt toe kunnen happen,dan hadden ze nu in ieder geval veel sterker gestaan,het is bij mij altijd een lievelings aandeel geweest,maar nu denk ik er sterk over om hem er helemaal uit te knikkeren.
    Van light had ik ook meer verwacht; gezien zijn sterke plussen de laatste tijd.
    Bij mij bedreft de laatste dag van de week heel mijn weekpret,zoals het er nu naar uitziet,ga ik dik rood sluiten,of er moet nog een leuke positieve slot rally komen,net zoals besi,veel geluk!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links