Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Deutsche Bank is medeschuldig aan fraude'

Gepubliceerd op 20 november 2013 10:59 | Views: 6.107 | Onderwerpen: fraude

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 20 okt

8,15 +0,17 (+2,12%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank is zelf verantwoordelijk voor haar aandeel in de Liborfraude en moet het ontslag van vier handelaren die waren betrokken bij de misstanden terugdraaien. Dat heeft een Duitse rechtbank bepaald, zo meldde de zakenkrant Handelsblatt woensdag.

Deutsche Bank ontsloeg de handelaren in februari naar aanleiding van een intern onderzoek naar fraude met de rentestanden Libor en Euribor, waarop zij naar de rechter stapten. Die oordeelde dat Deutsche Bank door gebrekkige regels en controle zelf schuldig is aan de fraude, waardoor het ontslag onrechtmatig was.

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, vindt juist dat de fraude het werk is van individuen en gaat tegen de uitspraak in beroep. De behandeling daarvan wordt op zijn vroegst in de zomer van volgend jaar verwacht.

Handelsblatt wees erop dat Deutsche Bank het zichzelf nog lastig kan maken als de bank moet bewijzen dat de fraude vooral de schuld is van individuele handelaren. De bank zal nog meer openheid van zaken moeten geven over de manier waarop het betreffende onderdeel was georganiseerd. Als blijkt dat leidinggevenden op de hoogte waren van de misstanden kan de positie van huidige bestuurders onder druk komen te staan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare