Login
 

Fugro blijft positief

Gepubliceerd op 19 nov 2012 om 09:57 | Views: 2.767

Fugro 19 jan

13,53 -0,07 (-0,51%)

AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro ziet de toekomst nog altijd met vertrouwen tegemoet. Dat lieten bestuurders Paul van Riel en Andre Jonkman maandag weten in een toelichting op het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker en de winstwaarschuwing die vrijdag werd gegeven.

Financieel directeur Jonkman sprak van ,,recente tegenwind'' op de voor Fugro belangrijke markten. De vooruitzichten voor de onderdelen Survey en Geotechniek zijn volgens hem echter nog altijd goed. Beide onderdelen hebben wel last van bezuinigingen van overheden.

Het onderdeel Subsea kampt met ,,meer structurele tegenwind'', aldus Jonkman. Vooral in Brazilië heeft Fugro last van de moeilijke opstartfase van grote projecten. Die situatie moet binnen jaar normaliseren.

Verschillen in visie

Op de reden voor het plotselinge vertrek van Steenbakker wilden de bestuurders niet ingaan. In een persbericht wees het bedrijf vrijdag op ,,verschillen in visie over het te voeren beleid'' met de raad van commissarissen. Opvolger Van Riel ging maandag niet op in vragen over die meningsverschillen, hij benadrukte wel dat het vertrek van Steenbakker losstaat van de winstwaarschuwing en van de voorgenomen verkoop van GeoScience aan CGGVeritas.

Van Riel, als bestuurder van Fugro verantwoordelijk voor GeoScience, kon nog niet aangeven wat Fugro precies met de opbrengst van de verkoop gaat doen. Een deel zal worden aangewend om schulden af te lossen, een ander deel voor acquisities. Of aandeelhouders op extra dividend of een aandeleninkoopprogramma mogen rekenen staat nog niet vast.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Fugro

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links