Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Rustig begin voor Wall Street in de maak'

'Rustig begin voor Wall Street in de maak'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag de nieuwe handelsdag naar verwachting met kleine winsten beginnen. Daarmee lijken nieuwe records in de maak, na de recordslotstanden van de Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 op maandag.

Beleggers doen het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Over het algemeen wordt hier geen vuurwerk verwacht. Beleggers zullen met veel interesse luisteren naar de toelichting van Fed-preses Janet Yellen. Ook komt de Fed woensdag met nieuwe economische groeiramingen en vooruitzichten over de inflatie.

Verder wordt uitgekeken naar de speech van de Amerikaanse president Donald Trump bij de Verenigde Naties, die na de openingsbel op dinsdag staat gepland. Naar verwachting zal hij er bij de VN-leden op aandringen om de druk op Noord-Korea op te voeren om zijn nucleaire programma en ambities te laten varen.

Equifax

Qua bedrijven weet kredietbureau Equifax de aandacht op zich gericht. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek begonnen naar de grote cyberaanval waarbij hackers toegang kregen tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen. Naar verluidt wordt Equifax ook onderzocht vanwege een verdachte aandelentransactie.

Verder zorgen advieswijzigingen mogelijk voor reuring. Sportartikelengigant Nike kreeg meerdere adviesverlagingen aan de broek en het aandeel staat voor een lager begin van de handel. Ook Tesla lijkt in de min te gaan openen, nadat Jefferies besloot het aandeel te gaan volgen met een advies 'underperform'.

Michael Kors

Voor modeketen Michael Kors lijkt het tegenovergestelde te gaan gelden nadat kenners van Oppenheimer positiever oordeelden over de verwachtingen voor het aandeel.

Beleggers verwerken daarnaast cijfers over de woningbouw en importprijzen van de VS. Na de slotbel openen onder meer Adobe Systems en FedEx de boeken.

De effectenbeurzen in New York sloten maandag opnieuw hoger. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent in de plus op 22.331,35 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2503,87 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 0,1 procent aandikte tot 6454,64 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links