Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Truck- en busfabrikant Volvo verwacht dat de vrachtwagenmarkt de komende tijd zwakker zal zijn dan eerder gedacht, door de aanhoudende economische onzekerheid. Topman Martin Lundstedt wees op het slinkende orderboek van het Zweedse bedrijf dat vergeleken met een jaar geleden bijna halveerde. Zowel de omzet als de winst gingen in het derde kwartaal wel omhoog bij het concern.

Klanten van Volvo in Europa en Noord-Amerika hebben inmiddels hun vrachtwagenvloot gemoderniseerd en uitgebreid en zijn nu terughoudend om meer te investeren, schreef Lundstedt in een toelichting op de cijfers. Daarnaast kampen veel transportbedrijven met dalende vraag naar vervoer van goederen. Dat is een overweging om nieuwe bestellingen uit te stellen. Ook in de markt voor onderdelen ziet Volvo dalende vraag. De truckbouwer schaalde in het voorbije kwartaal zijn productie op meerdere fronten omlaag.

De omzet in het derde kwartaal dikte aan tot een kleine 99 miljard Zweedse kroon, omgerekend 9 miljard euro. Onder de streep resteerde 7,5 miljard kroon.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links