Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street lager voor rentebesluit Fed

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 19:49 | Views: 3.749 | Onderwerpen: Federal Reserve, rente

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden woensdag, na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, een kleine opleving. Maar al snel werd de koers naar beneden weer ingezet. Volgens kenners stuurde de Federal Reserve geen duidelijk signaal over het rentebeleid in de toekomst.

De Fed haalde een kwart procentpunt van het belangrijkste rentetarief af, dat nu op een bandbreedte tussen de 1,75 procent en 2 procent uitkomt. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden.

De Dow-Jonesindex stond rond 20.20 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 26.965 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2986 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,9 procent in tot 8108 punten.

FedEx

FedEx gaf een winstwaarschuwing voor het gehele boekjaar. De pakketbezorger verloor bijna 14 procent. Het bedrijf wijst vooral op de negatieve effecten van de wereldwijde handelsspanningen. Branchegenoot UPS (min 2 procent) ging mee naar beneden.

Adobe verloor 3,2 procent. Het softwarebedrijf boekte afgelopen kwartaal een recordomzet, maar de verwachtingen voor de lopende periode vielen wat tegen. Ook levensmiddelenconcern General Mills, bekend van Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs, publiceerde cijfers en ging 2,1 procent omlaag.

De euro was 1,1032 dollar waard, tegen 1,1063 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,7 procent minder op 57,74 dollar. Brentolie zakte 2,1 procent in prijs tot 63,18 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links