Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nederlanders blijven aan goede doelen geven'

Gepubliceerd op 18 sep 2012 om 17:14 | Views: 2.109

AMSTERDAM (AFN) - Ondanks de moeilijke economische tijden blijven Nederlanders aan goede doelen geven. Dat concludeert ABN Amro in een rapport. De giften blijven stijgen, maar de groei zal dit jaar minder dan 5 procent zijn, denkt de bank.

Traditionele manieren van doneren - bijvoorbeeld via collecties - worden steeds minder belangrijk. Maar het koppelen van goede doelen aan zaken die voor de donateur profijtelijk kunnen zijn, zoals loterijen, komen daarentegen steeds meer op. De bank ziet veel mogelijkheden voor het inzamelen van geld via de nieuwe media, omdat dan donateurs gericht benaderd kunnen worden. Die markt is nog redelijk onontgonnen.

Steeds vaker komen de initiatieven voor goede doelen en andere vormen van sponsoring vanuit de publieke sector, merkt ABN Amro op. Dat betekent echter niet dat deze sector in staat is om ,,van het ene op het andere moment in gaten te springen die vallen door overheidsbezuinigingen'', aldus het rapport.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
vinno777
0
Jammer dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten om geld op te halen (respect daarvoor!) terwijl hun "bazen" Nou ja, bestuurders van de betreffende doelen extreem hoge lonen ontvangen, wat uiteraard betaalt wordt van de inkomsten, dus ook collectes!

Hier een overzichtje van een paar jaar geleden. Scroll even iets naar beneden.

onderstaande info komt uit de jaarverslagen!!

www.wanttoknow.nl/overige/het-salaris...

PS: Er zijn bestuurders die het er gewoon even "bij doen" een bijbaantje. Er blijft helaas wel erg veel aan de grote strijkstok hangen. Belachelijk gewoon.
cpeijk36
0
Ja dat zijn nog maar de salarissen. Hoeveel denk je dat echt de plek bereikt en wat er echt gedaan wordt. Kijk naar Haiti, alleen maar tenten en de rest in de zakken van de zakkenvullers en zouden de artsen van artsen zonder grenzen het zonder salaris stellen?
vinno777
0
quote:

cpeijk36 schreef op 18 sep 2012 om 18:36:


Ja dat zijn nog maar de salarissen. Hoeveel denk je dat echt de plek bereikt en wat er echt gedaan wordt. Kijk naar Haiti, alleen maar tenten en de rest in de zakken van de zakkenvullers en zouden de artsen van artsen zonder grenzen het zonder salaris stellen?


Voor niets hoeven ze het ook niet te doen, maar dit zijn gewoon topsalarissen. Dat gaat nergens over. Dan zie ik de collectemensen hun best doen, in weer en wind langs de deuren gaan, met elkaar hopen kleingeld bij elkaar schrapen en dan verdwijnt het spontaan in de grote zak van mr CEO.

Zijn er dan geen gepensioneerde CEO's/CFO's, die al dik binnen zijn en graag nog wat jaartjes aan liefdadigheid willen doen? Nee die bestaan niet, maar dat zou voor een goed doel wel nodig zijn. En inderdaad, de helft komt na aftrek lonen alsnog in de verkeerde handen terecht.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links