Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING bij verliezers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - ING hoorde maandag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bank speelde 1 procent aan beurswaarde kwijt na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

De meeste Europese beursgraadmeters bleven dicht bij huis. De AEX-index aan het Damrak eindigde rond de slotstand van vrijdag op 552,23 punten. De MidKap zakte een fractie tot 775,53 punten. De hoofdindex in Parijs klom 0,1 procent en Frankfurt daalde 0,3 procent.

Londen steeg 1 procent. De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft in het Lagerhuis gezegd dat premier Theresa May niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet met een andere deal komen, anders is er geen stemming.

Grotere dalers

ING was een van de grotere dalers in de AEX. Het Openbaar Ministerie in Milaan opent naar verluidt een onderzoek naar witwaspraktijken bij de Italiaanse tak van de bank. Een woordvoerder van ING in Nederland kon niet direct inhoudelijk reageren. Dit weekend werd al bekend dat ING in Italië op de vingers is getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken.

Betaalbedrijf Adyen, dat promoveerde naar de lijst met hoofdfondsen, won 1,8 procent na het nieuws dat de concurrenten Worldpay en FIS gaan fuseren. Met de deal is een bedrag gemoeid van 43 miljard dollar. Ook chemicaliëndistributeur IMCD (min 0,5 procent) maakte zijn debuut in de AEX.

Deutsche Bank

In Frankfurt stonden Deutsche Bank en Commerzbank opnieuw in de schijnwerpers. Deutsche Bank (plus 4,2 procent) bevestigde met Commerzbank (plus 7,2 procent) in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. Persbureau Bloomberg meldde daarnaast dat de Duitse verzekeraar Allianz (min 0,4 procent) een overname overweegt van de vermogensbeheertak van Deutsche Bank. DWS, dat een eigen notering heeft, dikte ruim 9 procent aan.

De euro was 1,1327 dollar waard, tegen 1,1317 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent in prijs tot 59,00 dollar. Brent werd 0,4 procent duurder op 67,40 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ING

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 13:52
    860,80
    -0,53% -4,56
  2. ING Groep 13:37
    15,144
    -0,16% -0,024

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links