Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEA: investeringen in schone energie gedaald

PARIJS (AFN) - De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn vorig jaar afgenomen. Het internationaal energieagentschap IEA maakt zich zorgen om de afname.

,,Dit kan een bedreiging zijn voor groei in schone energie'', zegt directeur Fatih Birol. ,,Die zijn juist noodzakelijk om doelstellingen voor energiezekerheid, het klimaat en schone lucht te halen.''

De organisatie berekende dat in 2017 een kleine 300 miljard dollar werd gestoken in bronnen voor hernieuwbare energie. Dat is 7 procent minder dan het voorgaande jaar. Ook de gecombineerde investeringen in schone energie en energiebesparende maatregelen namen met 3 procent af.

Het hardst liepen uitgaven aan windmolens op land terug, deels door lagere ontwikkelingskosten maar ook door minder investeringen in de Verenigde Staten, Europa, Brazilië en China. Daarnaast daalden investeringen in waterkracht. Investeringen in zonnepanelen stegen daarentegen wel.

Overigens daalden ook wereldwijde investeringen in de gehele energiesector. Die kwamen in 2017 uit op een totaal van 1,8 biljoen dollar, 2 procent minder dan het jaar daarvoor. Het is het derde jaar op rij van dalende energie-investeringen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 17 juli 2018 13:38
    Lijkt me toch ook logisch, want ondanks de veel efficiëntere apparatuur die op de markt komt, zijn de windmolens op land wel uit de tijd. Ze leveren teveel zichtvervuiling en natuurverstoring. Daarnaast is de switch van energie uit fossiele brandstoffen naar energie uit duurzame bronnen volop gaande, behalve in Amerika. Hier wordt tegen beter weten in de vernieuwing naar duurzaam behoorlijk tegengewerkt. China zit aan zijn maximum capaciteit. Dus moet de groei echt vanuit Europa komen. En hier loopt men ook nog niet al te warm, al begint het besef enigszins te komen.
  2. forum rang 4 Jopie1962 17 juli 2018 13:56
    "Het hardst liepen uitgaven aan windmolens op land terug, deels door lagere ontwikkelingskosten maar ook door minder investeringen in de Verenigde Staten, Europa, Brazilië en China."

    Dat kan niet snel genoeg teruglopen.
    Ik was in spanje op vakantie, andalusië, en dan zie je hoe effectief die windmolens grote stukken natuurschoon verknallen. Zet er maar eens 20 neer op een bergwand, dan zie je dat zo.

    En dan staan ze nog stil ook, want geen zuchtje wind ....
  3. [verwijderd] 20 juli 2018 07:37
    Pardo..Het (linkse) volk wil alternatieve energie, dat is ze op de scholen ingeprent. Nadat we miljarden via de belasting aan subsidies hebben betaald, begint de animo te slinken. Ondanks dat de wind en de zon gratis is, worden de energie rekeningen steeds hoger. Meeschreeuwen dat het millieu beter moet, is modern ma maar het mag niet te veel kosten want uiteindelijk zijn vacanties belangrijker
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links